[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Boban, gitarista i pevac "Ritma nereda"

Rokenrol nije za trgovinu

Jeste frka da narodnjaci ovde ne pokupuju sve

NOVI SAD - Nedavno su na Tašmajdanu bili predgrupa legendarnom Lemiju i njegovom "Motorhedu" i taj ce im dogadaj, iako je imao mnogo tehnickih propusta, ostati u dragoj uspomeni. Njihovih 13 godina na ju rok sceni ukratko se može podvesti pod geslo exist to resist.

Od samog pocetka pratio ih je glas "da su teški za saradnju", možda zato što su samosvesni, nepotkupljivi i žestoki - bitni samo sebi i svojim fanovima. Iza njih je osam albuma, od kojih su šest izdali sami, a poslednja dva snimili su u Austriji. Da su prilike u zemlji bolje, i oni bi bili još bolji, kaže za "Glas" gitarista i pevac sastava "Ritam nereda".

Kako vam je izgledao svet na Tašu s obzirom da je u tom trenutku još bila sveža slika horora na Marakani?
- Revolucija je definitivno pojela svoju decu. Nismo se otvorili svetu, ništa se u tom smislu nije veliko desilo, mada je tih 6-7.000 ljudi na "Motorhedu" dalo nadu da cemo u buducnosti možda uživati u još nekom dobrom koncertu.

Uz "Ramštajn"
Krajem avgusta RN svirace u Ljubljani i Izoli a potom planiraju susrete s domacim fanovima da bi promovisali novi album koji izlazi u septembru a koji je producirao Hakon Sorensen, producent poslednjeg albuma sastava "Ramštajn". Album, ciji se naslov još ne zna, spremali su godinu dana.
- Nema više revolucije i besa koji ona nosi, okrenuli smo se mladom coveku. Nove pesme snimljene su u Lincu, u studiju svetske A produkcije i zato je zvuk brutalno dobar, toliko da svi prethodni albumu u odnosu na njega zvuce kao da su snimani u Albaniji - kaže Boban.

Šta danas, u novom politickom kontekstu, znaci "exist to resist", što je ujedno i naslov živog izdanja sa vašeg beogradskog koncerta?
- Sada imamo još više razloga i želje da postojimo da bismo se borili. Nikad nisam hteo drugima da naturam svoje mišljenje. Nama je sredinom devedesetih nudeno svašta, i u diskografskom i politickom smislu. Nudile su se sve partije, raznih usmerenja, za dosta dobru lovu, nudili su se i razni fondovi. Sve smo odbili jer smo smatrali da rokenrol nije za trgovinu. Te ponude prihvatili su neki drugi bendovi, ali mi smo ipak opstali.

Mislite li da ce za godinu - dve sve ono što je tokom devedesetih exist to resist kupiti neko iz "pink nomenklature"?
- Verovatno ce kupiti nešto, i na Zapadu je tako. I u tom zapadnom svetu postoje dve paralelne scene - MTV scena i alternativna koja je dosta jaka, ali ne može da dode do izražaja. Jeste frka da narodnjaci ovde ne pokupuju sve, ali mi cemo sigurno ostati nezavisan bend.

S. Miletic


vesti po rubrikama

^kultura

15:21h

Boban, gitarista i pevac "Ritma nereda": Rokenrol nije za trgovinu

15:34h

"Istorija ljudske gluposti" Pola Taborija u izdanju Umetnickog društva "Gradac"

15:46h

Povratak Maraje Keri

15:59h

Kit Ricards o plemickoj tituli Mika Džegera

16:08h

U Guci danas zvanicno pocinje 42. dragacevski sabor trubaca

16:16h

Drugi internacionalni šabacki bluz i džez festival

16:24h

Niš: Zdravko Šotra priveo kraju montažu filma "Zone Zamfirove"     


FastCounter by LinkExchange