[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Borska Toplana izdvaja se od septembra iz RTB-a

Opština brine o grejanju

BOR - "Kompletirana je dokumentacija o izdvajanju Toplane iz sastava RTB-a i njenom transformisanju u javno preduzece. Kombinat bakra ce preuzeti sve dosadašnje dugove ovog pogona, a u narednom periodu nastavice i subvencionisanje cene toplifikacije, buduci da ekonomski nivo usluga još ne može biti dostignut.

Osim toga, basenskim novcem uraden je generalni remont ovog postrojenja, a za predstojecu zimu obezbedeno je 8.000 tona uglja. S takvim "mirazom" mi cemo Toplanu prepustiti SO Bor, od koje se ocekuje da na narednoj sednici verifikuje odluku o transformaciji ovog pogona u javno preduzece", kazao je na konferenciji za novinare Borivoje Stojadinovic, v.d. generalnog direktora RTB-a.

Iz borske opštine, medutim, upozoravaju da proces razdruživanja ovog preduzeca sa RTB-om ne može ici tempom koji su predvideli nadležni u Basenu. Pre svega jer je sistem toplifikacije dotrajao, buduci da prethodnih godina u njega uopšte nije ulagano.

"Mi cemo na septembarskoj sednici SO Bor doneti odluku o preuzimanju Toplane, ali ce proces osamostaljivanja ovog preduzeca trajati do 2.005 godine, jer ce se funkcije od RTB-a preuzimati postepeno, u skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije. Prevashodno, jer opština nije u mogucnosti da za ovu sezonu nabavi energente za koje bi trebalo izdvojiti sredstva u visini od 60 odsto gradskog budžeta", kazao je Branislav Petrovic, potpredsednik IO SO Bor.

LJ. T.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

16:09h

Borska Toplana izdvaja se od septembra iz RTB-a

16:13h

Konkurs za novi grb Zajecara

16:18h

Medveda: Nevolje rudnika "Lece", rudari ostali kod kuce     


FastCounter by LinkExchange