[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 7. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Dokumentarac o Stefanu Milenkovicu

Ma, drmni bre to

Dokumentarni film o poznatom violinisti Stefanu Milenkovicu, nekadašnjem vunderkindu, sa radnim naslovom "Ma, drmni bre to!" upravo snima Miroslav Bata Petrovic u produkciji Fiks fokusa.

Poznat ne samo kao odlican violinista koji nastupa u citavom svetu i predaje na Džulijardu, vec i kao veoma zanimljiv sagovornik, Stefan Milenkovic je svakako bio velika inspiracija. O tome kada je pocelo snimanje i o koncepciji filma reditelj Petrovic kaže:

- Snimanje je pocelo u junu na master klasu koji je Stefan Milenkovic održao u "Gvarnerijusu", a ideja za radni naslov, koji je veoma neobican, tu je i nastala. Stefan je pokušavao da jednom od polaznika kursa objasni kako da svira, a decak je sleden od treme stajao ispred njega. Da bi ga opustio Stefan je u jednom momentu rekao pokazujuci na violinu: "Ma, drmni bre to!".

Pratim Milenkovica od njegove trece godine i nije mi bila zanimljiva prica o cudu od deteta, vec sam tu video primer stare mudrosti da se vrednost jednog coveka meri sa tim koliko on ostane normalan kad postane slavan! A on je zaista ostao normalan u ponašanju i razmišljanju.

Planirano je da kadrovi sa tradicionalnog koncerta Stefana Milenkovica 14. januara u Centru "Sava" oznace kraj snimanja dokumentarca koji ce biti prikazan u martu na beogradskom Festivalu kratkometražnog filma.

- Od porodice Milenkovic sam dobio arhivu koja sadrži više od 80 sati snimaka na VHS traci i obuhvata sve, od Stefanovih pocetaka do danas. On je neverovatan mlad covek, sa njim možete da pricate o sportu, kompjuterima, o svemu. Kad bude ponovo došao u Beograd, pricacu s njim i to cemo, takode, snimiti - rekao je za "Glas" reditelj Petrovic.

B. Lijeskic


vesti po rubrikama

^kultura

16:04h

Dokumentarac o Stefanu Milenkovicu

16:11h

Sve manje likovnih kolonija u Srbiji

16:19h

Svetski poznati tenor Plasido Domingo u Budimpešti

16:26h

Lijam Galager ostao bez glasa na pocetku americke turneje

16:37h

Pepsi siget susret: Nik Halam, osnivac sastava "Stereo MC's"

16:54h

Novo ime na Bulevaru Holivud: Suzan Sarandon

17:08h

Džez i bluz u Šapcu

17:16h

Novi Sad: Teatar "Brod" putuje na "Dane teatra mladih"

17:21h

Svetlana Velmar - Jankovic: Nagrada me raduje i plaši     


FastCounter by LinkExchange