[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Problemi stranaka pred početak izborne kampanje

Pravila niko da objasni

BEOGRAD - Partija Progres Milovana Drecuna koji je najavio svoju kandidaturu za predsednika Srbije uputiće zvaničan prigovor Republičkoj izbornoj komisiji zbog "konfuznih i nepotpunih informacija i uputstava o predizbornim aktivnostima".

Dejan Dimitrijević, potpredsednik Pokrajinskog odbora Vojvodine ove stranke, rekao je juče za "Glas" da će se prigovor RIK-u odnositi i na izjavu predsedničkog kandidata Miroljuba Labusa, "da ima prikupljen dovoljan broj potpisa birača za kandidaturu, i to dva dana pre nego što je uputstvo RIK o sprovođenju zakona o izboru predsednika štampano u Službenom glasniku, gde su objavljeni i neophodni obrasci za izbore".

- To su obrasci koji će jedino biti važeći za dostavljanje kandidature. Osim formulara za predsedničkog kandidata i spisak birača koji ga podržavaju, bitan je obrazac koji sadrži izjavu o podršci svakog od njih i svaka izjava treba da bude overena u sudu, ali nikakvog preciznijeg uputstva nema - objašnjava Dimitrijević i dodaje da će se obratiti i CeSidu.

On je juče preuzeo obrasce u RIK-u u Beogradu, ali je, kako kaže, ostao uskraćen za informacije o predizbornim aktivnostima, koje zvanično počinju u ponedeljak.

- Nema obaveštenja o finansiranju izborne kampanje niti pravila o promociji kandidata. Nezvanično nam je rečeno da svaki kandidat iz budžeta treba da dobije novac u iznosu od 1.000 prosečnih zarada u privredi za prethodni mesec, ali takođe i da će kandidat za predsednika morati da izdvoji po 50 dinara za svaki potpis podrške. Kome to treba da se dostavi - ne znamo, a još ne znaju ni oni - dodaje Dimitrijević.

Za fer kampanju
- Odugovlačenjem sa objavljivanjem svih pravila za predizborne aktivnosti, skraćuje nam se kampanja. Mi ćemo ispoštovati sve zahteve, ali tražimo da ih poštuju i svi ostali kandidati - upozorava Dimitrijević.
Narodna stranka Pravda Borivoja Borovića pozvala je juče sve kandidate na fer i korektno ponašanje, posebno državne funkcionere da svoju ličnu kampanju vode bez zloupotreba privilegija.

V. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:00h

U Koordinacionim centru za Kosmet iznenađeni potezom Unmika

17:10h

Karla del Ponte u Hagu do kraja suđenja Miloševiću

17:25h

Rade Marković nastavio svedočenje u Tribunalu

17:40h

Načelnik policije u Zaječaru: O hladnjačama znam iz novina

18:00h

Još nema jedinstvenog teksta najvišeg pravnog akta buduće države

18:10h

Problemi stranaka pred početak izborne kampanje

18:25h

Marković: Čekamo odluku DOS-a

18:40h

Batić o predsedničkim izborima: U nedelju o kandidatu

18:50h

Nova afera u kojoj je glavni akter Velimir Ilić

19:05h

Radikali u subotu biraju predstavnika za izbore     


FastCounter by LinkExchange