[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Demokratska alternativa i DSS o Egzitu 02

Elitistička žurka ili ekseraški parti

NOVI SAD - Opštinska konferencija Demokratske alternative zadovoljna je kulturnim i sociološkim učinkom Egzita 02 koji je bio dobar spoj subkulture i elitizma, rekla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare potpredsednik OK DA Novi Sad mr Mirjana Jovanović Tomić.

Ona je iznela nekoliko pohvala organizatoru, jedna od njih odnosila se na saradnju sa SUP-om Novi Sad, ali i nekoliko primedbi, među kojima je najoštrija bila ona koja se odnosila na smeštaj gostiju.

- Ovaj festival, kojim su nam otvorena vrata u svet, prilika je da grad najzad sredi infrastrukturu, da ponudi makar adekvatan smeštaj kojeg u novosadskim hotelima nema, rekla je Jovanović Tomić, a na propitivanje, da li je bila na nekom od koncerata na Tvrđavi, odgovorila je "ne".

O istom događaju, ali ovoga puta samo sa finansijske strane, interesovala se i Demokratska stranka Srbije koja se proteklih dana uredno komentarisala Egzit 02, iako niko od njenih članova nije viđen ni na jednom stejdžu na Tvrđavi.

DSS u saopštenju pita gradonačelnika Borislava Novakovića i predsednika IO Skupštine grada Branislava Pomoriškog "ko i zarad čijih interesa već više od godinu dana krije finansijski izveštaj sa Egzita 01?" Odbornička grupa DSS-a u Skupštini grada koja kaže da će na prvom narednom zasedanju tražiti formiranje anketne komisije koja bi ispitala poslovanje Egzita 01 i 02, pita i koji su kriterijumu naveli da Egzit 02 bude predložen za Oktobarsku nagradu kada je "na Tvrđavi nađena tolika količina zaplenjene droge i oružja, napadnut je policajac, festival je netransparentno poslovao, a naneta je i šteta Tvrđavi kao kulturno- istorijskom spomeniku".

Knjigu u ruke...
Da članovi pojedinih partija pod hitno treba da pročešljaju dramsku literaturu, ili ako ništa drugo da se dobro informišu o onome što govore, ukazuje i primedba Mirjane Jovanović Tomić izneta na presu DA da bi na Egzitu trebalo da bude više "ozbiljnih predstava". Onaj ko iole poznaje svetsku dramu zna šta znače: Bihner, Hajner Miler, Dejan Dukovski, Ljubomir Simović, Patrik Marber... čije smo komade gledali na Egzitu 02.

S. M.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:02h

Salajčani tuže ZIG i Zavod za zaštitu spomenika

15:09h

Stipendije za "olimpijce" i juniore

15:13h

Izabrani direktori Doma zdravlja i Apotekarske ustanove

15:18h

Demokratska alternativa i DSS o Egzitu 02FastCounter by LinkExchange