[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Izabrani direktori Doma zdravlja i Apotekarske ustanove

Grad podržao imenovanja

NOVI SAD - Novopostavljeni direktori u Domu zdravlja i Apotekarskoj ustanovi "Novi Sad" obavestili su gradsku vladu o tome da su preuzeli dužnost. Odlukom ministra zdravlja, za v.d. direktora Doma zdravlja je imenovan dr Vasa Petrović, dok je direktor Apotekarske ustanove postao dr Sava Pavkov.

Nove direktore je postavilo republičko Ministarstvo zdravlja, mada je Skupština grada pre više od mesec dana donela odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad pomenutim zdravstvenim institucijama. Član gradske vlade zadužen za zdravstvo dr Miloš Lučić podržava odluku ministra.

"Grad će i zvanično preuzeti osnivačka prava tek kada budu usvojena sva potrebna akta, poput statuta i ostalog. To je planirano za narednu sednicu Skupštine grada, a do tada Ministarstvo zdravlja i dalje ima pravo da imenuje čelnike u medicinskim ustanovama. Prema informacijama koje smo dobili, u ovom slučaju su imenovani ljudi koji imaju podršku zaposlenih u kolektivima, zbog čega pozdravljamo odluku ministra", kaže dr Lučić.

Novoizabrani direktori će svoju dužnost obavljati do konstituisanja upravnih odbora u zdravstvenim ustanovama u nadležnosti Grada i raspisivanja konkursa za izbor rukovodećih ljudi, a dr Lučić najavljuje da će i Pavkov i Petrović biti najozbiljniji kandidati prilikom odabira na konkursu.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:02h

Salajčani tuže ZIG i Zavod za zaštitu spomenika

15:09h

Stipendije za "olimpijce" i juniore

15:13h

Izabrani direktori Doma zdravlja i Apotekarske ustanove

15:18h

Demokratska alternativa i DSS o Egzitu 02FastCounter by LinkExchange