[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Pritvor za zastupnika agencije FIA i njegovo obezbeđenje

Vukašin Vulf Minić uhapšen zbog oružja

Pronađena tri pištolja, municija, sprej suzavac i palica

BEOGRAD - Vukašin Vulf Minić (37), zastupnik agencije FIA (Forenstic Investigative Associates) i četvorica pripadnika njegovog obezbeđenja privedeni su prekjuče u beogradsku policiju, a istražni sudija odredio im je meru zadržavanja od 48 sati zbog sumnje da su prekršili Zakon o oružju.

Biografija
Vukašin Vulf Minić, rođen je 1965. godine u Gostivaru u Makedoniji. U Beogradu je završio tri razreda srednje škole i po zanimanju je KV elektromehaničar. Oslobođen je odsluženja vojnog roka 1985. iz zdravstvenih razloga (psihičke smetnje), a početkom devedesetih uz falsifikovanu dokumentaciju odlazi u Veliku Britaniju i prijavljuje se kao izbeglica iz ratom zahvaćene Bosne. Novinske tvrdnje da je u Engleskoj angažovan da radi za njihovu policiju, Minić je demantovao, ali je i britanski ambasador izbegao da odgovori na to pitanje.

Pripadnici interventne ekipe su oko 13 sati na uglu ulica Narodnog fronta i Balkanske zaustavili "audi"(BG 430-799) u kome su se nalazili Minić i Srđan Mihajlović (26) i "mercedes" (BG 475-193) u kome su bili Raško Milić (22), Marko Stojilković (28) i Mile Dragutinović (35) svi iz Beograda.

Kod Mihajlovića je, za pojasom pronađen okvir sa 14 metaka, kalibra 9mm za pištolj i sprej suzavac. U pregradi vozačevih vrata nađena je potezna trodelna palica sa metalnom oprugom dok je ispod suvozačevog mesta, na kome je sedeo Minić, nađen revolver "magnum" 357 i šest metaka, bez dozvole za nošenje.

U džepu vozačevog sedišta "audija" pronađen je pištolj CZ M70 kalibra 7,65 sa sedam metaka u okviru, bez dozvole, dok je u džepu sedišta suvozača nađen pištolj CZ 99 sa 14 metaka, za koji dozvolu ima Mihajlović.

Vukašin Minić zastupnik je britanske agencije koju je Narodna banka Jugoslavije angažovala u pronalaženju tajnih računa Slobodana Miloševića i njegovih saradnika u inostranstvu.

Kako je prošle nedelje u intervjuu za "Blic" izjavio Minić, agencija je u ovom poslu trebala da ima pomoć MUP-a, ali policija, tužilaštvo i NBJ nisu bili spremni da pomognu čime je rad FIA u startu bio sabotiran.

Minić je i zastupnik kompanije "Japan tobako internešenel", koja je u medijima često pominjana kao glavni organizator šverca cigareta u SRJ, a čiji je mesečni bilans navodno oko 500 tona cigareta. Minić je demantovao da je "Japan tobako" umešan u krijumčarenje i za šverc cigareta optužio srpsku vlast koja je umešana u "krijumčarske poslove i pruža podršku duvanskom mafijaškom lobiju".

On je rekao i da su ubistva Momira Gavrilovića i Boška Buhe direktno povezana sa švercom cigareta i da bi Državna bezbednost u pokušaju da rasvetli ova ubistva raskrinkala samu sebe, jer tajna policija, kako je rekao Minić, nije prekinula veze sa krijumčarima i učešće u nelegalnim poslovima.

Krivična prijava
"Japan tobako" prošle nedelje podneo je krivičnu prijavu protiv direktora i osnivača beogradskog preduzeća JTI d.o.o. Nenada Vajzovića i Rusmira Kadragića zbog neovlašćenog korišćenja žiga cigareta "monte karlo" koje proizvodi firma čiji je Minić zastupnik. Prijava je podneta nakon što je u Sloveniji zaplenjeno 150 miliona ovih cigareta, za koje se ispostavilo da su falsifikovane, a koje su bile namenjene jugoslovenskom tržištu. "Japan tobako" je zatim uputio pismo premijeru Đinđiću, u kome se poziva na Prištinsku deklaraciju i predlaže potpisivanje memoranduma o sprečavanju ilegalnog uvoza cigareta.

T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

17:14h

Vukašin Vulf Minić uhapšen zbog oružja

17:21h

Alenka Urekar-Mirković (40) osumnjičena za udes u kome je poginuo Dejan Trajkovski (13)

17:39h

Priština: U teškoj saobraćajnoj nesreći, poginulo 10 turista

17:56h

Suđenje Ranisavljeviću zakazano za 5. septembar

18:09h

Na Pančevačkom putu, poginuo vozač, a policajac povređen     


FastCounter by LinkExchange