[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Sa Upravnog odbora Komercijalne banke

Za kredite 309 miliona evra

BEOGRAD - Komercijalna banka je odobrila kredite u iznosu od 309 miliona evra, što je povećanje od 106 odsto u odnosu na isti period lane, ocenjeno je na Upravnom odboru ove banke prilikom analize poslovanja za prvo polugodište.

Za prvih šest meseci ove godine banka je izdala garancija, otvorila akreditiva i dala druga jemstva u iznosu većem od 129 miliona evra, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od 20,9 odsto. Građanima je odobreno potrošačkih i stambenih kredita u visini od 13,1 milion evra, što je više od 87 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Banka je dostigla ukupnu bilansnu sumu od preko 710 miliona evra, a kapital banke sa kratkoročnim i dugoročnim rezervama dostigao iznos od preko 110 miliona evra. Ukupna devizna štednja građana u ovoj banci iznosi 144 miliona evra, dok je dinarska premašila sumu od 15 miliona evra, pa je banka po visini štednje na prvom mestu liste NBJ.

Ukupan obim finansijskih transakcija sa svetom dostigao je cifru od 7,7 milijardi evra. Ukupni depoziti na dan 30.6. su 409 miliona evra i povećani su u odnosu na kraj prethodne godine za 79 odsto. Na osnovu ovih rezultata banka je u prvih šest meseci izdvojila 6,7 miliona evra u rezerve, kako bi obezbedila sigurnost u poslovanju i mogla uredno da servisira usluge klijenata, konstatovano je na Upravnom odboru.

T. O.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:02h

Ni za zakup prostora RB "Beograd" interesovanje nije veliko

16:14h

Na Beogradskoj berzi veće trgovanje očekuju u avgustu

16:51h

NIS zavrnuo gas "Sartidu" zbog neplaćenih računa

16:29h

Komercijalna banka odobrila kredite u iznosu od 309 miliona evra

17:13h

"Financial times" o Miloševićevim transakcijama

17:36h

Cementare napuštaju samo dobrovoljci     


FastCounter by LinkExchange