[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 26. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Danas od 9 do 15 časova rušenje motela

Najavljen obračun
na Vidikovcu

U opštini Rakovica kažu da dolaze s bagerom, vlasnik Milivoje Zarubica tvrdi da rušenja neće biti

Opština Rakovica "čvrsto" je odlučila da danas, bez odlaganja, sruši motel-restoran, u ulici Ratka Vujovića Čoče 17v, na Vidikovcu, za koji kako tvrde, ne postoji nijedna dozvola. Osim toga, mnogi građani su se žalili da ovaj objekat ne može da nosi ime "Sveti Nikola", pogotovu što se u njemu, kako kažu, otvara noćni klub, jer je to svetogrđe. S obzirom na to da Milivoje Zarubica, vlasnik objekta, okićen velikim zlatnim lancem oko vrata, kaže da je proces legalizacije u toku, pa samim tim nadležni u opštini nemaju pravo da ga uklone, pitanje je da li će se ovaj obračun završiti mirnim putem.

- Ime "Sveti Nikola" smo na zahtev patrijaršije promenili, ali niko od njih nije tražio da se zbog toga ruši zgrada. Ne radi se ni o kakvom striptiz baru, kako se priča, već o motelu i restoranu. Gradska inspekcija je dolazila pre dva meseca i dala nam rok do sredine avgusta da pribavimo dozvole, što smo mi i učinili. Nadležni iz Opštine se nas očigledno plaše pa su nam zaključak o rušenju bukvalno ubacili ispod vrata i pobegli - kaže Zarubica, dodajući da je za ovakve objekte nadležan Grad, a ne Opština.

Bojan Milić, potpredsednik opštine Rakovica, objašnjava da objekat nema građevinsku dozvolu, nije prijavljen u Opštini niti u Republičkoj upravi javnih prihoda, pa se motel samim tim našao na listi za rušenje.

- Motel će danas bez odlaganja biti srušen pa makar ga vlasnik pretvorio u obdanište - zaključuje Milić, dok Zarubica na ove reči odgovara da će objekat braniti svojim i životom svoje dece.

Ne obazirući se na opštinska upozorenja o rušenju, radnici u motelu normalno obavljaju završne radove i kako Zarubica kaže, sobe će biti luksuzno opremljene, s televizorima, klima uređajima, dok će poneke imati i "đakuzi".

M. Blaževski - A. Milić


vesti po rubrikama

^Beograd

22:01h

Danas od 9 do 15 časova rušenje motela

22:02h

Plac u Rajićevoj ponovo na licitaciji

22:04h

Sa sučeljavanja predsednika opštine s građanima

22:05h

Tradicionalne "Gročanske svečanosti" narednog vikenda Tradicionalne "Gročanske svečanosti" narednog vikenda

22:06h

Sezona kupanja na Lidu još nije zvanično počela

22:07h

Novi asfalt u Višnjičkoj ulici

22:08h

Nova urbanistička rešenja u Narodnom pokretu Otpor

22:10h

Kako se priključiti na daljinsko grejanje     


FastCounter by LinkExchange