[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 25. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Krivična prijava protiv predsednika Samostalnog sindikata

Radničke pare u tuđem džepu

NIŠ - Nakon višemesečnog inspekcijskog rada u okviru redovne kontrole, ali i na osnovu jedne anonimne prijave s početka godine, niški Zavod za obračun i plaćanje podneo je Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu za privredni prestup protiv Gradskog odbora Saveza samostalnih sindikata, zatim protiv predsednika ovog odbora Miodraga Ranđelovića i šefa računovodstva Dragana Ranđelovića.

Nove prijave
Nakon što su se uključili i policijski organi zaduženi za privredni kriminal, u Okružno tužilaštvo su stigle i krivične prijave protiv predsednika i šefa računovodstva sa vrlo ozbiljnim kvalifikacijama kao što su "zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službenih isprava".

Šef odeljenja inspekcije u niškom ZOP-u Petar Lacmanović izjavio je da je tužilaštvu ova prijava upućena 22. maja, ali da mu još nije poznata njena sudbina i da li je podnet i optužni predlog. Istovremeno, početkom maja ZOP je svoj nalaz prosledio i odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala niškog SUP-a.

Miodrag Ranđelović, predsednik Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata Niša, do juče je bio na godišnjem odmoru i za danas je zakazao sednicu Predsedništva Gradskog odbora SS.

- U ovo vreme sindikalnog pluralizma nekima kao da smeta što smo i dalje najjača sindikalna organizacija u gradu. Mi smo izmirili sve obaveze koje nam je naložio ZOP. Imam argumente za svoju odbranu i odbranu časti sindikata, ako sve stigne do suda, izjavio je povodom svega čelnik niškog Samostalnog sindikata Miodrag Ranđelović.

Nakon nalaza inspektora ZOP-a, Gradsko veće ovog sindikata moralo je naknadno da plati neizmirene poreze i doprinose u visini od 232 hiljade dinara. Navedene su i brojne malverzacije koje predstavljaju povredu Zakona o računovodstvu, pa je zato sledila prijava tužilaštvu za privredni prestup.


vesti po rubrikama

^Niš

15:18h

Krivična prijava protiv predsednika Samostalnog sindikata

15:26h

Loša ulična rasveta u niškim selimaFastCounter by LinkExchange