[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 25. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Zagreb odbio predlog BiH za rešenje spora na Uni

Hrvati neće zaobilaznicu

Privremeni prelaz za 15 dana u Hrvatskoj Kostajnici?

SRPSKA KOSTAJNICA - Predstavnici Hrvatske nisu na preksinoćnom sastanku u Hrvatskoj Kostajnici prihvatili predlog delegacije BiH o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza između BiH i Hrvatske, na području između Une i Unčice, i zaobilaznice na magistralnom putu Novi Grad - Kozarska Dubica kod Srpske Kostajnice, izjavio je Srni član Predsedništva Državne komisije za granice BiH Zoran Tegeltija.

On je posle sastanka u Hrvatskoj Kostajnici objasnio da je delegacija Hrvatske kategorički odbila ovaj predlog BiH naglašavajući da izgradnja zaobilaznice kod Srpske Kostajnice ne dolazi u obzir jer je to teritorija Hrvatske. Prema njegovim rečima, na sastanku nije postignut napredak u rešavanju ovog problema jer su delegacije BiH i Hrvatske ostale i dalje na početnim pozicijama.

Tegeltija je rekao da će Predsedništvo Državne komisije za granice BiH sa ovog sastanka napraviti izveštaj za sednicu Saveta ministara BiH koja će biti održana danas u Sarajevu.

Prema pisanju zagrebačkog "Večernjeg lista" o preksinoćnom sastanku, Hrvatska je voljna da se za 15 dana otvori privremeni granični prelaz i to u Hrvatskoj Kostajnici, a da se u međuvremenu usaglase svi dokumenti kojima treba da se odredi mesto budućeg zajedničkog prelaza na prostoru između Une i Unčice. Neki od članova delegacije BiH preksinoć su potvrdili da spor kod Kostajnica nije jedini jer Hrvatska i BiH moraju da reše još 13 spornih tačaka na Uni.

Trampa teritorija
Novinari su, piše "Večernji list", posle preksinoćnog sastanka od prisutnih učesnika zatražili odgovor i na sve češće glasine iz RS o razmeni teritorija, prema kojima bi prekounski prostor u Hrvatskoj Kostajnici pripao RS-u, a zauzvrat bi RS odnosno BiH dala Hrvatskoj neku drugu teritoriju.

SRNA/SĐP


vesti po rubrikama

^balkan

17:00h

Zagreb odbio predlog BiH za rešenje spora na Uni

17:04h

Bugari najdeblji, ali i najsiromašniji narod u Evropi

17:12h

Po izlasku iz pritvora optuženih u slučaju Lora

17:23h

Atina: Uhapšen još jedan član "17. novembra"

17:36h

Porast malignih oboljenja u Sarajevu

17:51h

Oružani upad u noćni klub kod Sarajeva

18:08h

Poplave u Turskoj: Voda odnela 14 života     


FastCounter by LinkExchange