[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 18. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Pavković na optužbe DSS-a uzvraća krivičnim prijavama

Tužiću Koštunicu i njegovu stranku

Progovorio sam sad, jer mi ranije funkcija to nije dozvoljavala

BEOGRAD - Ne prihvatam nijednu od optužbi koje su iznete na moj račun pre dva dana na konferenciji za novinare DSS-a. U rečima funkcionera te stranke, Zorana Šamija i Ljubiše Jovaševića, koji su govorili o meni, generalu Vasiljeviću i ostalim generalima, prepoznajem sadržaj nekih dokumenata Službe bezbednosti VJ i pitam se odakle njima ti podaci.

Deo te Službe, na čelu sa Acom Tomićem, radi za potrebe predsednika SRJ i njegove stranke. S tim u vezi, pokrenuli smo i sudski proces - rekao je smenjeni načelnik Generalštaba VJ, Nebojša Pavković, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. On je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika SRJ, Vojislava Koštunice, zbog izjave da se Pavković tokom NATO bombardovanja bavio biznisom.

Pokloniću kuću
Bivši načelnik GŠ VJ rekao je da ga sa Dragoljubom Markovićem i Ljubišom Buhom vezuju samo prijateljske, a ne i poslovne veze. Na novinarsko pitanje o imovini koju poseduje, naveo je kuću u Lomnici, kupljenu u jesen 1999. godine i stan u Molerovoj ulici, čiji je status nerešen.
- Ako biste pronašli moju navodnu kuću na Dorćolu, nju bih odmah poklonio Udruženju novinara Srbije - poručio je Pavković predstavnicima medija.

- Nisam bio u prilici da sklapam, niti potpisujem ugovore sa pojedinim preduzećima u ime VJ, već samo da dajem saglasnost - negirao je Pavković optužbe na svoj račun.

Iznevši niz slučajeva u kojima se nije slagao sa Koštunicom, on je naglasio da o tome govori sada, jer mu u ono vreme funkcija to nije dozvoljavala.

- Sva pitanja vezana za mogućnost ugrožavanja bezbednosti Koštunici su prezentirana na vreme. Mi, vojnici, očekujemo od nadređenog precizna naređenja, a ja sam od njega, kao vrhovnog komandanta, dobijao samo uputstva i to preko njegovih savetnika.

Smenjeni načelnik GŠ VJ kazao je da mu je upad u Biro za komunikacije Vlade Srbije naređivan u noći između 4. i 5. juna prošle godine, a ne između 7. i 8. kako je ranije tvrdio, rekavši da je u pitanju lapsus, koji ne menja suštinu.

- Koštunica je prisustvovao sastanku na kome mi je Gradimir Nalić izdao zadatak da se to uradi. Tražio sam pisano naređenje predsednika, ali je Nalić to odbio - objasnio je Pavković zbog čega o ovom događaju, osim izjava svedoka i evidencije o ulasku u Palatu federacije, nema drugih pisanih dokaza.

Ocenjujući da su nesuglasice sa Koštunicom počele nakon što je načelnik uprave bezbednosti VJ Aco Tomić smenio nekoliko oficira bezbednosti Prištinskog korpusa, Pavković je rekao da nije ljut zbog odlaska u penziju, već zbog načina na koji je to urađeno.

J. M.


vesti po rubrikama

^politika

16:30h

Zašto se za predsednika kandiduju i oni koji za pobedu nemaju skoro nikakve šanse?

16:45h

Posledice eventualnog razlaza DOS-a i "Za Jugoslaviju"

17:00h

Ravnogorci pocepali novine na gradskom trgu u Čačku

17:15h

Šta znači oslobađanje obaveza čuvanja državne i vojne tajne?

17:30h

Del Ponteova sutra sa Svilanovićem u Beogradu

17:40h

Šainović i Ojdanić u pritvoru do septembra

17:55h

Hag: Na suđenju Miloševiću pojavio se svedok K32

18:10h

Pavković na optužbe DSS-a uzvraća krivičnim prijavama

18:25h

DSS: Anketni odbor neće da otkrije istinu

18:40h

Na sastanku potkomisije juče i eksperti EU

18:55h

Stranka za Sandžak nezadovoljna radom Ustavne komisije

19:10h

Dragan Karleuša stigao u Hag

19:13h

Žalba kao dokaz

19:15h

Nataša Mićić, predsednica Skupštine Srbije, najavila

     


     


FastCounter by LinkExchange