[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 18. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Još promena u Gradu teatru Budva

Novi urednik Trga pjesnika

Umesto Radomira Uljarevića, koji je ovu manifestaciju vodio od osnivanja, na njenom čelu sada je Jovanka Uljarević

BUDVA - Književni program Grada teatra, Trg pjesnika, koji je prethodnih 15 godina vodio Radomir Uljarević, dobio je novog urednika.

Imenovao me je Savet
- Mene je imenovao Savet Grada teatra i samo Savet može da razmatra moju ostavku - kaže Radomir Uljarević (nije u srodstvu sa Jovankom Uljarević). Ovo je jedna neuspela ironija, koja možda govori o tome da je nekome stalo da ukine Trg pjesnika, a ne da ga nastavi. Mislim, međutim, da će i ova odluka naći na dnevnom redu onih koji budu imali mandat da o tome odlučuju i da odluke direktora koji je u ostavci ni na šta ne obavezuju. Meni se čini da su neki nameravali da Trg pjesnika ovog leta potroše za potkusurivanje u raznim političkim razmiricama a to nisam mogao da dozvolim, budući da sam za Trg pjesnika vezan kao za autorski projekat - izjavio je Uljarević.
U Savetu Grada teatra (po Statutu, predlaže ga direktor), koji je imenovao Velibor Zolak (sednica je održana 17. juna, pre nego što je Zolak podneo ostavku), među urednicima programa ove godine nije bilo Radomira Uljarevića, ali je ovogodišnji književni program koji je predložio ipak bio prihvaćen.

Na konferenciji za novinare koja je održana u hotelu "Avala" u Budvi, direktor festivala u ostavci, Velibor Zolak, izjavio je da će ovu manifestaciju ubuduće voditi Jovanka Uljarević (1979), pesnikinja iz Kotora, student filozofije i politikologije.

Poslednjih godina Uljarevićeva je angažovana i na povezivanju matice i dijaspore na polju umetnosti, a uključena je i u rad literarnog konzorcija za pisce sa prostora Balkana, kao koordinator i kourednik za Crnu Goru. Ovdašnjoj književnoj publici poznata je i kao učesnik brojnih manifestacija u zemlji i inostranstvu.

Trg pesnika, koji je dobio rejting i zbog Nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša" (do sada su je dobili, između ostalih, Đerđ Konrad i Ronald Harvud), ove godine trebalo bi da imenuje i novi žiri za dodelu nagrade (zbog smrti dosadašnjeg predsednika žirija, akademika Nova Vukovića).

Ovogodišnji Trg pjesnika, čim se festival nastavi (sednica crnogorske vlade na kojoj će se razgovarati o daljoj sudbini festivala zakazana je za petak), pozvaće pisce koji su programom Radomira Uljarevića trebalo da nastupaju u Budvi.

R. R.


vesti po rubrikama

^kultura

16:04h

Predlog Udruženja "Koreni" u skupštinskoj proceduri

16:13h

Dugovanja, potraživanja i valjanost rada "Nolita"

16:22h

Ko piratiše vaše knjige: Srđan Krstić, "Ezoterija" (5)

16:41h

Program Galerije KCB za narednu sezonu

16:56h

Najavljen novi album Enrikea Iglesijasa

17:04h

Laureat nagrade "Dimitrije Bašičević Mangelos" Bob Miloš

17:13h

Novi Sad: Premijera Trupe "Portal" u Pozorištu mladih

17:21h

Još promena u Gradu teatru Budva

17:29h

Danas aukcija slika banaka u stečaju

17:37h

Filmska premijera u Beogradu

17:52h

Otvara se letnja bašta Centra "Sava"

     


     


FastCounter by LinkExchange