[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 18. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Protest građana zaječarske Pete mesne zajednice

Prete naplatom putarine

ZAJEČAR - Stanovnici Pete mesne zajednice na čelu sa odbornikom SO Zaječar Predragom Đorđevićem Draškom na jučerašnjoj konferenciji za novinare su zapretili da će vozačima koji prolaze zaobilaznim putem 105 B-M25 početi da naplaćuju putarinu ukoliko JP "Prostor" uradi svoj posao.

Prema njihovim rečima ova zaobilaznica ne ispunjava ni jedan tehnički uslov da bi to bila, a samo u prva četiri meseca ove godine dogodila su se četiri udesa u kojima je poginulo pet lica i zgaženo dvoje dece.

Zaječarci koji stanuju u ovom naselju, su kažu, Ministarstvu za saobraćaj još pre četiri godine uputili zahtev da preispita svoju odluku o lokaciji zaobilaznice ili bar zabrane teretni saobraćaj, dok se za to ne steknu uslovi. Međutim, na ove zahteve niko do danas nije odgovorio.

Prema rečima Đorđevića ulica je široka samo 5,8 metara, nema ni vertikalne ni horizontalne signalizacije, niti trotoari. Stanovnici "Kotlujevca" kako se ovo naselje naziva, od svojih para izgradili su kanalizaciju i platili sve što je trebalo da se plati. Izgradnju puta je finansirala vojska. Zvanično otvaranje puta je zakazano za 1. avgust. Međutim, ukoliko sve ne bude urađeno kako treba do tada, žitelji ovog naselja, kažu da će na put navesti pesak.

Zabrinutost ovih ljudi je tim pre veća jer je u blizini škola. Ukoliko JP "Prostor" bude ponovo tražio novac za tehničko uređenje ulice Kotlujevčani će naplaćivati putarinu.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:01h

Loše stanje u Zavodu za vaspitanje maloletnika u Knjaževcu

15:09h

Svrljig: Timokom teku masne mrlje

15:13h

Borani zapustili svoja prirodna bogatstva

15:18h

Protest građana zaječarske Pete mesne zajednice     


FastCounter by LinkExchange