[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 18. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Loše stanje u Zavodu za vaspitanje maloletnika u Knjaževcu

Optužba stiže optužbu

KNJAŽEVAC - Slavomir Tošić, vaspitač u Zavodu za vaspitanje maloletne mladeži u Knjaževcu, nakon što je dobio otkaz i protiv njega podneta krivična prijava zbog navodnog bludničenja sa štićenicima, optužuje direktora Jovana Stamenića za rasulo koje vlada u Zavodu.

- Odgovorno tvrdim da deca u ovom Zavodu žive u očajnim uslovima - izjavio je Tošić dopisnicima beogradskih listova, tvrdeći da ga je nepravda koja ga je snašla naterala da otvoreno progovori o svemu.

Prema Tošićevim rečima, u Zavodu su neispravna kupatila, voda curi na sve strane, nema ni slavina ni brava na vratima, stakla su polomljena. Deca su bez udžbenika, patika i cipela, pocepane i podrpane odeće, a jelovnik štićenika je više nego bedan.

Nasuprot ovome direktor i njegovi saradnici imaju otvorene račune u nekoliko ugostiteljskih objekata. Samo u hotelu "Timok" je bio napravljen ceh od 30.000 dinara. Tošić još tvrdi da su neki od direktorovih saradnika u ljubavnim vezama sa maloletnim štićenicima.

Optužbe koje je Tošić izrekao, direktor Stamenić nije želeo da komentariše pred novinarima. Prema Stamenićevim rečima, vaspitač Tošić će pred pravosudnim organima morati da objasni zašto je maloletnu štićenicu za rođendan ljubio u usta.

On je, kako kaže, spreman da govori o pedofilima koji van Zavoda zloupotrebljavaju maloletne štićenice od kojih je dobar broj i psihički poremećen, ali ne i o optužbama na njegov račun.

Policija i sud imaće pune ruke posla, jer su i protiv direktora Stamenića podnete krivične prijave za finansijske zloupotrebe, kao i protiv nekih lica za koja postoji sumnja da su bili u bludnim vezama sa maloletnicama.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:01h

Loše stanje u Zavodu za vaspitanje maloletnika u Knjaževcu

15:09h

Svrljig: Timokom teku masne mrlje

15:13h

Borani zapustili svoja prirodna bogatstva

15:18h

Protest građana zaječarske Pete mesne zajednice     


FastCounter by LinkExchange