[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Cetvrtak, 11. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Selektor Svetislav Pešić objavio širi spisak reprezentativaca za SP u Indijanapolisu

Divac predvodi šampione Evrope

Iz turske ekipe nedostaju Milojević i povređeni Obradović, debituju Radmanović, Aškrabić, Smiljanić i Čabarkapa

Selektor jugoslovenske reprezentacije Svetislav Pešić, odabrao je 17 košarkaša za završne pripreme za Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu (29. avgust - 8. septembar).

Na širem spisku nalaze se Marko Jarić, Igor Rakočević, Miloš Vujanić (plejmejkeri), Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Veselin Petrović, Aleksandar Smiljanić (bekovi), Predrag Stojaković, Milan Gurović, Vladimir Radmanović, Žarko Čabarkapa (krila), Vlade Divac, Dragan Tarlać, Predrag Drobnjak, Dejan Tomašević, Dejan Koturović, Ognjen Aškrabić (centri). Testiranje kandidata biće obavljeno 12. i 13. jula u Beogradu, dan kasnije plavi putuju u Rotenburg na kombinovane pripreme do 27. jula.

Plaćeno NBA osiguranje
Košarkaški savez Jugoslavije rešio je problem osiguranja za četvoricu NBA košarkaša koji će nositi plavi dres na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu (Vlade Divac, Predrag Stojaković, Vladimir Radmanović i Predrag Drobnjak). Moguće je da se do početka šampionata broj naših NBA reprezentativaca uveća do polovine nacionalne selekcije.

Naravno, najveći dobitak u odnosu na prethodne akcije jeste povratak Vlada Divca, koji će se plavima priključiti posle priprema u Nemačkoj.

- Odmah nakon Evropskog prvenstva u Istanbulu kontaktirali smo sve igrače koje smo želeli da imamo u Indijanapolisu - priča direktor plavih Žarko Varajić. - Nije Divac odlučio preko noći, ali on je veliki patriota, našao je motiva i dodatnu snagu da pomogne zemlji i narodu. Imamo moćan tim, ali nas očekuje ritam rada naporan kao nikad do sada, jer već na startu moramo da budemo u optimalnoj formi.

Čast da se nađu na širem spisku pripala je Aškrabiću, Smiljaniću i Čabarkapi, dok je zbog povrede izostao plej Kelna Saša Obradović. Iz zlatne turske ekipe nema Dejana Milojevića, a poziv za završne pripreme mimoišao je i Jovu Stanojevića. Ranije je bilo poznato da će ovu akciju preskočiti centar Detroita Željko Rebrača.

- Aškrabić, Čabarkapa i Smiljanić su zaslužili poziv prevashodno dobrim igrama u prvenstvu, ali su zadovoljili i na turneji u Kini. Čabarkapa je sigurno jedan od najtalentovanijih igrača Evrope na svojoj poziciji - ističe Varajić.

Selektor Pešić neće moći da računa na sve reprezentativce od samog početka priprema. Osim Divca, plavima će se sa zakašnjenjem priključiti igrači koji još traže klupski angažman. Jarić, Rakočević i Gurović igraju Letnju ligu, pokušavajući da ostvare NBA angažman.

Do odlaska u Indijanapolis, plave očekuju turniri u Istanbulu, Beogradu i Braunšvajgu, kao i dve utakmice u Čikagu protiv Portorika i ekipe profesionalnih igrača. Podsećanja radi, u preliminarnoj fazi protivnici su Angola, Španija i Kanada.

V. Preradović


vesti po rubrikama

^sport

18:04h

Selektor Pešić objavio širi spisak reprezentativaca za SP u Indijanapolisu

18:09h

Mladi košarkaši Jugoslavije izgubili od SAD u finalu turnira u Dalasu

18:13h

Jugoslovenski vaterpolisti od danas u Kotoru

18:18h

Održana Skupština Zajednice muške i ženske rukometne lige

18:22h

Danas žreb za meč Devis kupa u kome se sastaju Luksemburg i Jugoslavija

18:27h

Zoran Njeguš negira mogućnost preuzimanja užičke Slobode

18:34h

Slaviša Dugić potpisao za Inter

18:41h

Sezonu u prvenstvu Rusije, Nemanja Vučićević započeo sa klupe

18:48h

Kurnjikova i Iglesijas probudili ceo hotel

18:53h

Iranski internacionalac Kaziravi osuđen na bičevanje

18:59h

Finansijski problemi italijanskih klubova: "Kalčo" pred bankrotom

19:07h

Savović potpisao za Denver; Ivkoviću ponudili mesto u stručnom štabu DenveraFastCounter by LinkExchange