[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Cetvrtak, 11. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Semberijska sela pod opsadom gmizavaca

Zmija obmotana oko telefona!

BIJELJINA (Srna) - Ovog leta u Semberiji vlada prava najezda zmija koje su počele da ulaze u kuće i zgrade u domaćinstvima, što je izazvalo paniku među stanovništvom seoskih sredina.

Skoro svakodnevno se događa da zmije ulaze u kuće iz kojih ih je veoma teško isterati, jer uvek nađu neku pukotinu ili skrovito mesto u kojem se pritaje. Poljoprivrednik Risto Tojić iz Broca do sada je ubio desetak žutih zmija dužine preko jednog metra u blizini štale i senika.

On tvrdi da nikada ranije nije video takvu vrstu zmija pa se plaši da mu ne izujedaju stoku. U jednoj bročanskoj kući zmija je nađena na televizoru, u Velinom Selu u ostavi među bocama za zimnicu, u Ostojićevu u porodici Račanović zmija se bila obmotala oko telefona.

Na sreću dosad nije zabeležen nijedan slučaj da je zmija nekog ujela ili napala. Semberijom kruže i glasine da je neko nedobronameran u ravnicu doneo jaja otrovnih zmija. U narodu postoji verovanje da zmije u kući ne treba ubijati jer su one zaštitnice domova i štite ih od demona i nečastivih sila. Ulazak zmija u kuće objašnjen je radoznalošću gmizavaca koji istražuju prostor u kom žive i željom da se nađe zaštita od vrelih letnjih dana.


vesti po rubrikama

^panorama

15:03h

Semberijska sela pod opsadom gmizavaca

15:09h

Kineski ugostitelji ne praštaju uspeh konkurenciji

15:16h

Svakodnevno gine po 300 Kineza     


FastCounter by LinkExchange