[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Cetvrtak, 11. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Kandidati opozicionih stranaka za predsednika Srbije o DOS-u

Samo nek se svađaju

Svi imaju svoju kampanju i nude najbolji program

BEOGRAD - Dok u vladajućoj koaliciji još razmišljaju ko će ih predstavljati na predsedničkim izborima, većina opozicionih stranaka to je odavno učinila.

Podsećajući se one narodne "dok se dvoje svađaju, treći dobija", "Glas" je pitao neke od kandidata opozicije za predsedničku fotelju koliko im svađe u DOS-u mogu pomoći?

Borba za start
- S obzirom na to da je NDS iznikla iz DOS-a i da je jedina prava opoziciona stranka, dobro poznajemo sve članove DOS-a i njihovo ponašanje nije nam ni čudno ni novo - kaže Slobodan Vuksanović, predsednik NDS, koja nema kandidata za predsedničke izbore. Upitan šta bi značile učestale čarke DOS-ovih lidera, on komentariše da je "to prirodno nadmetanje za bolju startnu poziciju" ali da je "to bitno samo ako utiče na ispunjenje predizbornih obećanja, a oni to ne čine".

- Kolizija interesa DOS-ovih kandidata omogućava da predstavnik opozicione stranke uđe u drugi krug predsedničkih izbora - kaže Borivoje Borović, predsednik Narodne stranke "Pravda", koji će biti jedan od sigurnih kandidata za naslednika Milana Milutinovića.

Na pitanje da li sebe vidi u drugom krugu, Borović odgovara:
- Zahvaljujući procentu od 54 odsto glasačkog tela žena, moja kandidatura ima smisla zato što sam patrijarhalan, porodičan čovek!

S osvrtom na trenutna politička prepucavanja DOS-ovih potencijalnih kandidata, koja mnogi već smatraju predizbornom kampanjom, Borović ističe da je način njegovog ponašanja u političkom i javnom životu "dobro poznat" i ocenjuje da su svi kandidati za predsednika Srbije koji će se s njim naći u konkurenciji, korektni.

- Neću se koristiti takvim jezikom, a neću ni odgovarati na eventualne manipulacije ako bi one bile uperene na moj politički kredibilitet i advokatsku profesiju - dodaje Borović.

Milutin Mrkonjić, funkcioner SPS, o kome se već duže vreme govori da je najozbiljniji kandidat socijalista za predsednika Srbije i po mišljenju Slobodana Miloševića i najviših organa stranke, za "Glas" kratko kaže "to su novinarske špekulacije".

- SPS ima dovoljno dobrih kandidata za sve odgovorne funkcije, a rukovodstvo i predsednik Slobodan Milošević izabraće najboljeg među njima da predstavlja stranku na predsedničkim izborima - ističe Mrkonjić.

Ocenjujući DOS-ovski pristup kampanji kao mediokritetan, Mrkonjić kaže "da će SPS predsedničku kampanju sigurno voditi korektno i da će poučeni i svojim i DOS-ovim greškama izaći pred narod s jasnim programom za bolji život".

I SSJ je odavno svog predsednika Borislava Pelevića podržala u kandidaturi za mesto prvog čoveka Srbije. Kao potencijalni predseddnik, kako kaže za "Glas", Pelević će imati svoju kampanju, a "međusobna trvenja DOS-ovih članova ga uošte ne zanimaju".

- Naravno da će opozicija imati više koristi od toga. Što se oni više svađaju, to će nama biti bolje, a i narodu - zaključuje Pelević.

V. Nikolić


vesti po rubrikama

^politika

17:00h

(Ne) očekivana promena u Crnoj Gori: Đukanović u opoziciji

17:10h

Medojević o političkoj sceni Crne Gore

17:15h

Unmik za pojedinačan povratak na Kosmet

17:25h

Nebojša Čović o izborima na jugu Srbije

17:40h

Milošević u Hagu ispitivao svedoka K 25

17:50h

Šainović i Ojdanić su još u pritvoru u Hagu

18:00h

Zašto G17 plus sad poziva mlade da im se pridruže?

18:05h

Završena prva faza procesa pridruživanja SRJ Evropskoj uniji

18:15h

Kandidati opozicionih stranaka za predsednika Srbije o DOS-u

18:30h

Nataša Mićić: Izbori će biti u roku

18:35h

Poslanici Veća građana danas o anketnoj komisiji

18:40h

Pavković o Koštuničinom odgovoru Otporu

18:45h

SMUP je nadležan za bezbednost šefa SRJ

18:55h

"Otpor" o "aferi Pavković"

19:10h

SPS tužio organizatore Šestog vanrednog kongresa

19:15h

Protić: Koštunica izbegava anketni odbor

19:20h

Perišić: Vojsku što pre pod civilnu kontrolu

19:25h

Demokratski centar o kampanji DHSS-a

     


     


FastCounter by LinkExchange