[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Cetvrtak, 11. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Filmski festival u Taormini

Mićanović u "Lošem društvu"

Ser Antoni Hopkins prekinuo slovensku "vezu". Medijski vihor zvani Hju Grant protutnjao festivalom

Specijalno za "Glas"

Bilo bi pretenciozno reći da filmski festivali ne mogu bez našeg prisustva, jer u oseci kvaliteta jugoslovenske produkcije sve je manje naših filmova na programima. U tom smislu festival u Toarmini, ugledne tradicije, ali manji po značaju, nije nikakav izuzetak. Nema naših filmova, čak ni kratkih po kojima smo bili čuveni. Ipak, nije sve izgubljeno.

Prošle godine festival je otvoren koncertom "Zabranjenog pušenja" i Emira Kusturice, a kako su se ta dešavanja poklopila sa izručenjem Miloševića u Hag, sve je izazvalo dodatnu medijsku pažnju. Veselju uz muziku doprineo je odmah posle festivala i Goran Bregović.

Ove godine naše prisustvo je mnogo skromnije i svedeno je na ulogu našeg glumca na radu u inostranstvu, Dragana Mićanovića u filmu "Loše društvo" Džoela Šumahera. Mićanović je, po ugledu na svog starijeg kolegu i londonskog komšiju Radeta Šerbedžiju, krenuo u svetske tokove, skromnom ulogom ruskog mafijaša.

U Šumaherovom filmu Mićanović se udružuje sa teroristom, sa naših prostora, po imenu Dragan Anđić, čiji je plan da podmetne nuklearnu bombu na Menhetn. Ova slovenska "veza" biva posle silnih peripetija osujećena energičnom akcijom CIA-e, koju predvodi doskorašnji "negativac", a sada branilac slobode, ser Entoni Hopkins.

Pravu medijsku histeriju u Taormini izazvala je pojava Hjua Granta, okruženog velikim obezbeđenjem i brojnim obožavateljkama, koji je uzavrelu atmosferu doveo do vrhunca. Njegova pojava uz sve što je pratilo, od totalnog saobraćajnog kolapsa, prepunog amfiteatra Grčkog teatra, do cike i vriske, bacilo je u drugi plan njegovu veoma zanimljivu ulogu u filmu braće Krisa i Pola Veitsa "Sve o dečaku" rađenog prema bestseleru Nika Horbija.

S. PILIPOVIĆ


vesti po rubrikama

^kultura

16:06h

Specijalno za "Glas": Filmski festival u Taormini

16:22h

Los Anđeles: Umro Rod Stajger

16:38h

Novi Sad: Peti dan Exit Noise Summer Fest-a

16:51h

Turneja po inostranstvu pevačke družine "Branko" Niške eparhije

17:07h

Madona u filmu o Džejms Bondu

17:13h

Pisac Dragoslav Mihailović o SANU, UKS, mladima i starima

17:27h

Sa jednom ostavkom završen republički otkup knjiga

17:34h

Film Barbeta Šredera u našim bioskopima

17:48h

Premijera na festivalu Grad teatar     


FastCounter by LinkExchange