[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 7. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Danas u Beogradu 80. Pepsi Derbi

Trka života

Danas se na beogradskom hipodromu održava najvažnija trka u životu za četrnaest najboljih trogodih galopera - 80. Pepsi Derbi.

Derbi je trka koja se može trčati samo jednom u karijeri i njeno osvajanje je san svih vlasnika, trenera i džokeja. Na startu današnje trke naći će se četrnaest najspremnijih grla trogode generacije, deset ždrebaca i četiri omice.

Osam grla je uvezeno iz Engleske, a šest je domaći odgoj. Prema dosadašnjim trčanjima najviše su pokazali Arkad, Pikolo Parti, Melanip, Prospektor i Džumeira Song. Prvu trku za Triplu krunu, Trajl Stejks, osvojio je Pikolo Parti i ukoliko i danas trijumfuje, samo će ga uspeh u Sent Ledžeru deliti od priznanja koje je do sada kod nas osvojilo svega osam grla. Specijalno za Derbi, u Beograd dolazi i nekoliko inostranih džokeja.

Najveća zvezda je mladi Englez Entoni Klark, koji je dobro poznat našoj publici, jer je 1997. godine jahao pobednika Derbija Kaunt de Iosa. Klark će danas pokušati da Džumeiru Songa dovede do iste titule. Mađar Tihamer Nađ je pre dve sezone jahao za ergelu Bečej, a danas će biti u sedlu Bavarije. Dugo sanjani san naše najtrofejnije ergele Zobnatica, da posle 17 godina osvoji Derbi, pokušaće da ostvari Francuz Badel u sedlu Prospektora. Od domaćih džokeja, samo Željko Ilić (1998. sa Natalijom) i Saša Trbojević (2000. sa Gliserom), mogu da se pohvale pobedom u Derbiju.

Sponzor ovogodišnjeg, jubilarnog osamdesetog Derbija je Pepsi, koji je sa Hipodromom Beograd obezbedio nagradni fond od 600.000 dinara. Udruženje za galopski sport je obećalo i bonus od još 300.000 ili čak 600.000 dinara. Pobedniku Derbija, pored novčane nagrade, pripadaju pehar i srebrna potkovica, kao i lenta za džokeja i lovorov venac za pobedničko grlo.

Na programu je ukupno osam trka, a start prve je u 16 sati. U fondu za hipo-kare nalazi se preko 54.000 dinara, a za tu vrstu klađenja određene su druga, peta i šesta trka.

Prognoza:
1. TRKA: Dark Hil, Mis Medžik, Nikita K, Bukefal, (iznenađenje: Ronaldo);
2. TRKA: Dorian Grej, Fortuna Hil, Erre Kišlanj, Lilija Rosa, Dorita Brajt, (Princ Hanover);
3. TRKA: Neron Rimski, Maj Blek Hors, Inicitatos, Baron Subotički, (Lejdi Vajs Nort);
4. TRKA: Gabi Kraun, Petar Pan, Rojal Glori, Dundi MK, (Dikron);
5. TRKA: Mocart, Vionela, Doli Bel, Lend Fors, Gvozden III, (Belisima);
6. TRKA - 80. Pepsi Derbi: Pikolo Parti, Arkad, Džumeira Song, Melanip, Prospektor, (Ilusiv Trežer);
7. TRKA: Erinis, Ego Vej, Atareg, Elisio S, (Fel Le);
8. TRKA: Inovator, Nokia, Skala I, Sintelon, (Romana B).

R. Grujić


vesti po rubrikama

^hipodrom

17:10h

Danas u Beogradu 80. Pepsi Derbi

17:15h

Sajrija rekorder trke

17:20h

"Glas javnosti" predstavlja učesnike Derbija

   


     


FastCounter by LinkExchange