[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 7. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Po nalogu istražnog sudije policija pregledala preduzeće "General Disk Tehnology"

Otkrivena fabrika za pravljenje diskova

BEOGRAD (Tanjug) - Načelnik Uprave beogradske kriminalističke policije major Jadranko Petković saopštio je juče da je policija, po nalogu istražnog sudije, izvršila pregled preduzeća "General Disk Tehnology" i u njemu pronašla veliku zalihu piratskih kompakt diskova, kao i mašine za njihovo pravljenje.

Petković je na konferenciji za novinare rekao da su u tom preduzeću pronađene mašine za proizvodnju kompakt diskova, sa dva mastersa kao matrice i 71 glas masters matrica za narezivanje diskova. Prema njegovim rečima te mašine su najveće za takvu proizvodnju u Evropi, a uvezene su iz Bugarske.

On je naveo da su pregledana tri magacina, gde su bili smešteni piratski CD-ovi, uglavnom stranih izvođača. U izveštaju beogradske policije navodi se da je policija izvršila pregled poslovnih prostorija dva preduzeća iz Beograda, koja koriste skladište preduzeća "Jugoeksport" kao poslovno-proizvodne prostorije.

Prilikom pregleda, koji je izvršen u prisustvu vlasnika i direktora preduzeća, ustanovljeno je da se unutra nalaze pogoni u kojima se proizvode muzički kompakt diskovi raznih stranih izvođača, štampaju naslova na diskovima i omoti koji se pakuju zajedno sa njima sa oko 750.000 kompakt diskova, za koje vlasnik nije imao dokumentaciju o posedovanju autorskih prava.

Pregledom je ustanovljeno da su mašine uvezene iz Bugarske, kao osnivački ulog ino partnera iz Bugarske, čiji je jedan od osnivača i direktor beogradskog preduzeća.


vesti po rubrikama

^hronika

19:03h

Sofijski "Trud" izneo nove pojedinosti o uhapšenom Srbinu

19:17h

Po nalogu istražnog sudije policija pregledala preduzeće "General Disk Tehnology"

19:29h

Igor Jovanov i Sanja Repac stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Batajnice

      


FastCounter by LinkExchange