[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 6. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Potraga za istinom o sudaru dva aviona iznad Nemačke

Kontrolori pod istragom

Dosadašnji nalazi sugerišu da su kontrolori uputili instrukcije pilotu ruskog aviona isuviše kasno da bi mogao da izbegne sudar

BERLIN (Tanjug) -Švajcarske i nemačke vlasti pokrenule su istragu protiv dvojice kontrolora leta iz Ciriha u vezi sa uzrocima nedavnog sudara dva aviona iznad jezera Konstanc u Nemačkoj kada je život izgubila 71 osoba. Švajcarski istražitelji navode da imaju čvrste dokaze za pokretanje krivične istrage koja bi se mogla okončati podizanjem optužnice za ubistvo iz nehata i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Kontrolori u šoku
Švajcarski kontrolor leta koji je bio dežuran u vreme sudara još je u stanju šoka i prima "psihološku pomoć", izjavio je predstavnik kontrole leta koju ruska strana okriviljuje za nesreću. Tri dana posle sudara "tupoljeva 154" i "boinga 757", zaposleni u švajcarskoj kontroli leta, koja je bila nadležna za praćenje aviona i dalje su u šoku, ali to ne sme da se odrazi na njihov posao, rekao je predstavnik kontrole Filip Ziler. Služba kontrole "Sviskontrol", privatizovana je pod nazivom "Skajgajd" 1996, ali je i dalje 98 odsto u rukava švajcarske vlade.

Moskva: Rusi nisu krivi
Stenogrami iz "crnih kutija" iz aviona "tupoljev-154" svedoče o tome da ruska posada, najverovatnije, nije kriva za katastrofu, izjavio je zamenik ministra za transport Rusije Karl Rupel. "Ruska posada ni za šta nije kriva i svi njeni postupci su bili pravilni", naglasio je Rupel. Prema njegovim rečima, o tome svedoče prvi stenogrami "crnih kutija" koje su dobili ruski specijalisti, angažovani na istrazi o katastrofi u Nemačkoj.

Istraga pokrenuta neporedno posle nesreće pokazuje da su švajcarski kontrolori leta uputili instrukcije pilotu ruskog aviona suviše kasno da bi avion koji se kreće velikom brzinom mogao da izvrši manevar i izbegne sudar.

Direktor nemačkog Federalnog biroa za istrage avionskih nesreća Peter Šlegel izjavio je da su istražitelji ustanovili da je da je pilot "tupoljeva" upozoren na mogućni sudar samo 44 sekunde pre nego što se nesreća dogodila, ističući pri tome da je za manevar neophodno minimum 90 sekundi. Šlegel tvrdi da je pilot ruskog aviona počeo manevar svega 30 sekundi pre sudara. Predstavnici Centra za kontrolu letenja u Cirihu "Skajgajd" negirali su, međutim, Šlegelove tvrdnje.

Ruski putnički avion "tupoljev 154", na liniji iz Moskve za Barselonu, sudario se u ponedeljak sa teretnim avionom "boing-757" koji je leteo iz Bahreina za Brisel. Katastrofa se dogodila na 12.000 metara visine iznad Nemačke, nedaleko od švajcarske granice. U ruskom avionu bilo je 69 ljudi, od kojih su 52 bila deca, a u "boingu" dva člana posade. Nije bilo preživelih.


vesti po rubrikama

^svet

15:16h Izbegnut sudar dva britanska aviona
15:17h Potraga za istinom o sudaru dva aviona iznad Nemačke
15:19h Ukrajina negira da je izraelski avion gađan raketom

15:20h

Napadač sa aerodroma u Los Anđelesu poreklom Egipćanin

   


FastCounter by LinkExchange