[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 6. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Napadač sa aerodroma u Los Anđelesu poreklom Egipćanin

FBI: Nije terorizam

Za razliku od Izraelaca, američka policija veruje da je prekjučerašnji napad predstavljao izolovani incident

LOS ANĐELES (Tanjug, Fonet) - Američki Federalni istraživanja biro (FBI) saopštio je juče da je napadač koji je prekjuče otvorio vatru ispred šaltera izraelske vazduhoplovne kompanije "El Al" na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu, usmrtivši dve i ranivši još dve osobe pre nego što ga je ubio jedan agent bezbednosti, 41-godišnji Hešam Mohamed Hadajet, poreklom iz Egipta, koji je od 1992. legalno živeo u SAD.

Agent FBI Ron Ajden izjavio je na konferenciji za štampu da nema indicija da je reč o terorističkom napadu, odbivši pri tome da komenatriše motive napada. Prema njegovim rečima, napadač je u trenutku napada imao dve puške (jednu kalibra 45 mm, drugu kalibra 9 mm), i nož dug 15 santimetara.

Pad privatnog aviona
Prilikom prekjučerašnjeg pada jednog malog aviona u neposrednoj blizini mnoštva ljudi na izletištu kod Los Anđelesa, pilot je poginuo na licu mesta, osam lica je povređeno, a dve osobe su doživele srčani udar, saopštili su predstavnici lokalne vlasti. Nesreća se dogodila u San Dajmasu, pedesetak kilometara istočno od Los Anđelesa, kada je avion pao pored popularnog izletišta na kome se povodom proslave Dana nezavisnosti zatekao veliki broj ljudi. Uzrok nesreće još nije poznat.

Prema podacima FBI, Hadajet je bio oženjen i imao je dete, a živeo je u gradu Irvajn, oko 80 kilometara udaljenom od trećeg po veličini aerodroma na svetu. Njegove žrtve su Jevrejin Jakov Aminov (46) iz Los Anđelesa, čija supruga očekuje njihovo šesto dete, i mlada službenica "El Ala". Službenik obezbeđenja "El Ala" je ranjen nožem, jednu staricu je metak pogodio u nogu, dok je jedan muškarac udaren pištoljem.

Policija i FBI za sada veruju da je reč o "izolovanom incidentu" i dodaju da se istražuje mogućnost da je pucnjavi prethodila svađa oko dokumenata. Rojters, međutim, navodi da izraelski zvaničnici smatraju da ovaj napad veoma podseća na teroristiški napad palestinskih ekstremista na izraelske državljane na aerodromima u Rimu i Beču 1985. U izraelskom ministarstvu inostranih poslova za napad optužuju teroriste, ali za sada niko nije naveo nijedan argument koji bi to potvrdio.

Aerodrom u Los Anđelesu je posle napada bio privremeno zatvoren za sve aktivnosti i sa njega je bilo evakuisano nekoliko hiljada ljudi. Još nerazjašnjeni incident dogodio se uprkos prekjučerašnjim izuzetnim merama bezbednosti u SAD povodom nacionalnog praznika, Dana nezavisnosti.


vesti po rubrikama

^svet

15:16h Izbegnut sudar dva britanska aviona
15:17h Potraga za istinom o sudaru dva aviona iznad Nemačke
15:19h Ukrajina negira da je izraelski avion gađan raketom

15:20h

Napadač sa aerodroma u Los Anđelesu poreklom Egipćanin

   


FastCounter by LinkExchange