[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 6. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Maršićanin: Nema parlamentarne kontrole policije

Mihajlović širi tračeve

BEOGRAD - Vlada Srbije je transparentno neodgovorna, odbila je da se raspravlja o MUP-u i tako zvanično odustala od parlamentarne kontrole policije. Izjava Mihajlovića, kojom dovodi u vezu vladu u senci i brutalna ubistva, jeste drska i besmislena. Ministar pokazuje neznanje i nesposobnost da rešava zadatke, a Vlada ili nema volju, ili je nesposobna da se sukobi s organizovanim kriminalom.

Zakon o raseljenima
Dušan Proroković, predsednik Odbora za Kosmet, saopštio je da je neophodno donošenje zakona o interno raseljenim licima da bi se tim osobama obezbedila elementarna prava. On je ukazao na pritisak s albanske strane za jedinstveno školstvo u Pokrajini "čime će se sprečiti povratak". DSS je podržao apel SPC da se sačuvaju duhovna i materijalna dobra na Kosmetu.

Ovo je izjavio Dragan Maršićanin, potpredsednik DSS-a i premijer vlade u senci, navodeći da je "Mihajlović možda u pravu ako kaže da politička nestabilnost pogoduje organizovanom kriminalu, ali onda treba da se obrati ostatku DOS-a". Govoreći o spisku za likvidacaju, na kojem se nalazi ime Čedomira Jovanovića, Maršićanin je rekao:

- Ministar je dužan da razotkriva i, preko tužilaštva i pravosudnih organa, sankcioniše kriminalce. Ponajmanje sme da širi tračeve, što sad radi. I mora da otkrije zašto su životi tih ljudi ugroženi, odnosno motive, koji se svakako ne nalaze u politici, već u brzom životu.
Maršićanin je naveo da je proces privatizacije u ćorsokaku i kritikovao premijera da "pozivom na partiotizam pokušava da oživi umrtvljeni kapital". On je dodao da ne postoji ni socijalni program koji bi pratio poskupljenje struje i ukazao na "aferu iz same Vlade, jer se otkrio gubitak od 25 miliona evra pri prošlogodišnjem otkupu pšenice".

D. M. S.


vesti po rubrikama

^politika

17:50h

Maršićanin: Nema parlamentarne kontrole policije

17:52h Sandra Mičel: Albanci masovno deportovani
17:55h Đinđić: Ne postoji veza između Vlade i mafije
17:57h EU o predlogu Venecijanske komisije
17:59h Đukanović optimista oko nove države
18:00h Oliver Ivanović boravio u RS
18:03h "Glas" istražuje Koliko je koštala izrada ustavne povelje
18:05h Da li je ustavna povelja buduće zajednice Srbije i Crne Gore već napisana?
18:10h Šta je Venecijanska komisija?
18:15h SRJ oslobodila neke Haške svedoke čuvanja državne i vojne tajne
   


     


FastCounter by LinkExchange