[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 6. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Nema kraja nevoljama u azilantskom kampu u Australiji

Novi štrajk glađu u Vumeri

ADELAIDA (FoNet) - Oko 115 izbeglica koje traže azil u Australiji već 12 dana štrajkuje glađu u prihvatnom centru Vumera, a dvojici je potrebna medicinska pomoć, javlja Rojters.

Štrajku glađu su prethodile pobune, bekstva i pokušaji samoubistva u centru u Vumeri, zbog pritvora, dugog čekanja na vize i pretnji nasilnim vraćanjem nekih Avganistanaca u domovinu.
U januaru je u Vumeri, više od 200 ljudi, uglavnom Avganistanaca, štrajkovalo glađu 16 dana. Prošle nedelje je iz centra pobeglo 35 muškaraca, a 10 je još na slobodi.

Predstavnik Odeljenja za imigraciju izjavio je da je dvojici štrajkača glađu bila potrebna medicinska pomoć, zbog dehidriranja. "Sve učesnike protesta kontroliše medicinsko osoblje i omogućava im neophodnu lekarsku pomoć", saopštilo je Odeljenje za imigrante. Među štrajkačima je 10 dece, a dva muškarca su zašila usta, odbijajući hranu i vodu.

U Vumeri je smešteno 177 osoba, uglavnom Avganistanaca, Iranaca i Iračana, od kojih većina čeka deportaciju iz Australije, pošto su im odbijeni zahtevi za dobijanje azila. Australija ima jedan od najstrožih režima useljenja na svetu, pa se osobe koje ilegalno uđu u zemlju smeštaju u centre, gde čekaju rešenje njihovih slučajeva, što može, zbog žalbi, potrajati godinama.


vesti po rubrikama

^globus

14:16h

Steže se obruč oko posrnulog telekomunikacionog giganta

14:17h Presuda bivšem esesovcu za nedela iz 1944.
14:20h Pristup tajnim policijskim arhivama - za istoričare i novinare
14:23h Nema kraja nevoljama u azilantskom kampu u Australiji
14:25h Kraj borbe za vlast na Madagaskaru
   


     


FastCounter by LinkExchange