[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 4. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Ponovo prekinuta sednica Skupštine opštine Leskovac

Sala ostala bez kvoruma

Nastavak zasedanja zakazan za 19. jul

LESKOVAC - Jučerašnja sednica SO Leskovac, koja je nastavak prekinute sednice od 15. marta, prekinuta je jer nije bilo kvoruma. Odbornici vladajuće Demokratske opozicije Srbije, potpomognuti kolegama iz SPO i "grupe građana", napustili zasedanje uz objašnjenje da to čine jer "leva koalicija opstruira rad".

Uskoro smene

Prema nezvaničnim najavama iz OO DS u Leskovcu uskoro će na dnevni red biti stavljeno pitanje odgovornosti odbornika i saveznog poslanika Ivana Novkovića, a mnogi očekuju njegovo smenjivanje, jer se otvoreno stavio na stranu odborničke grupe SPS-JUL, što potvrđuje i njegov najnoviji zahtev za smenu predsednika SO Dragoljuba Živkovića, takođe člana ove stranke.

Skupštinsko zasedanje je i pre toga prekinuto pošto odbornik DS i savezni poslanik Ivan Novković nije hteo da napusti govornicu posle upozorenja predsednika SO, dr Dragoljuba Živkovića. Novković, koji je očigledno u otvorenom sukobu sa Živkovićem, zahtevao je da se, između ostalog, u dnevni red uvrsti pitanje smene aktuelnog predsednika SO, prof. Dragoljuba Živkovića, ali se o tome nije ni glasalo, jer je usledila petominutna pauza, koja je trajala - tri sata.

Žučna rasprava, pre utvrđivanja dnevnog reda, najpre je vođena oko odborničkog statusa Jovice Đorđevića, predstavnika SPS. Predsednik SO Leskovac je konstatovao da je njemu prestao odbornički mandat, pošto je zvanično iz SUP-a Leskovac stiglo obaveštenje da se odselio u Novi Sad.

Tome su se usprotivili odbornici SPS-JUL i glasanjem je utvrđeno da je predsednik SO Leskovac povredio poslovnik pošto se o statusu odbornika Đorđevića nije izjasnila administrativno-imunitetna komisija. Predsednik Odborničke grupe SPS-JUL Živojin Stefanović osporio je i valjanost potvrde pristigle iz SUP-a uz konstataciju "da iz te kuće možete da dobijete svaku vrstu potvrde, a mi to ne priznajemo."

Sednica SO Leskovac, biće nastavljena 19. jula.

M. J.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:34h

Ponovo prekinuta sednica Skupštine opštine Leskovac

15:42h

Princ Aleksandar Karađorđević u poseti Svrljigu

15:56h

Da bi uklonili kondenzatore iz RTB-a potrebno 153.000 dolara

16:03h

Novi energetski objekti u Gornjoj Jablanici

16:08h

Svetska banka odobrila projekat borskog DMI

16:14h

Prijem za đake generacije u SO Prokuplje

      


FastCounter by LinkExchange