[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 2. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Vojne operacije SAD i Filipina

Manevri u seriji

TAGUM (Tanjug) - Vlade Filipina i SAD razmatraju da i posle završetka sadašnjih manevara i dalje nastave zajednički antiteroristički vojni program, saopštili su predstavnici dveju zemalja.

"Naredni manevri održaće se 31. jula, po okončanju ovih koji su u toku", izjavila je filipinska predsednica Glorija Makapagal Arojo, preciziravši da će se vežbe održati u oblasti Mindanao, u kojoj deluju muslimanski separatisti i komunistička gerila.

Aktuelne vežbe pod nazivom "Balikatan", u kojima učestvuje oko 1.000 američkih vojnika, predstavljaju obuku Filipinaca za borbu protiv terorista.

Prošle nedelje, načelnik filipinskog Generalštaba Roj Čimatu i komandant američkih snaga na Pacifiku admiral Tomas Fargo, razgovarali su u Honoluluu o "transformaciji 'Balikatana' u produženi program saradnje u domenima bezbednosti, obuke i pomoći u borbi protiv terorizma", ističe se u zajedničkom saopštenju.

Američki vojnici raspoređeni na lokacijama na Filipinima predstavljaju najbrojnije snage Vašingtona posle Avganistana. Među njima ima 150 pripadnika specijalnih snaga i 340 inženjeraca, kao i pomoćno osoblje za američke letelice.


vesti po rubrikama

^svet

17:13h

Južna Koreja i SAD pojačavaju nadzor Severne Koreje

17:32h

Hamas sprema osvetu za ubistvo bombaškog instruktora

17:47h

Vojne operacije SAD i Filipina

23:18h

Konačna verzija o potonuću "Kurska"

 FastCounter by LinkExchange