[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 2. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Uskoro više parking mesta u novosadskim stambenim naseljima

Četiri nova parkinga

Ulica Paje Markovića jedina je ulica u gradu koja još nema kanalizaciju, ali će taj problem biti rešen u narednih mesec dana.

Prema ovogodišnjem programu uređenja grada, u Ulici Paje Markovića počela je izgradnja sekundarnog voda za fekalnu kanalizaciju, a kada cevovod bude postavljen potrebno je da JKP "Vodovod i kanalizacija" sa stanovnicima ulice postigne dogovor o kućnim priključcima. Izgradnju cevodovoda u potpunosti finansira Zavod za izgradnju grada a vrednost radova je 750.000 dinara.

Osim izgradnje kanalizacije, ZIG finansira i izgradnju parkinga na više mesta u gradu, što bi trebalo da olakša problem parkiranja u stambenim četvrtima. Duž Bulevara Slobodana Jovanovića do 15. jula biće uređen parking sa oko 150 mesta za automobile, u Ulici Kralja Petra završava se parkiralište ukupne površine preko 400 metara kvadratnih, a već su urađeni parkinzi u ulicama Filipa Filipovića i Nadežde Petrović.

Radilište na Bulevaru Slobodana Jovanovića juče je obišao gredonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, koji je tom prilikom naglasio da je manjak parkirališta jedan od najvećih problema u gradu, te da taj problem s povećanjem broja vozila u gradu preti da eskalira u skoroj budućnosti.

"Prema poslednjim podacima, u Novom Sadu je registrovano više od 85.000 vozila, a trenutno raspolažemo sa svega 49.000 parking mesta. Po svim istraživanjima javnog mnjenja problem parkiranja je vrlo visoko na listi urgentnih, pa je osim uređenja parkinga u stambenim četvrtima, neophodno što pre krenuti s uređenjem parkirališta i spratnih garaža u samom centru", objašnjava Novaković.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

18:03h

Rektor Novosadskog univerziteta: Novi statut do 30. jula

18:09h

U susret Exitu 02: Na Tvrđavu pod posebnim režimom

18:14h

Od 25. do 31. jula nova trasa "trojke"

18:21h

Uskoro više parking mesta u novosadskim stambenim naseljima

18:28h

Gradonačelnik Branislav Novaković obišao naselje Telep

18:36h

Penzije manje za 12 odsto

18:42h

Raport novosadskog SUP-a: Isključeno 75 pijanih vozača

   


FastCounter by LinkExchange