[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 2. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Fuada Stanković, rektor Novosadskog univerziteta najavila

Novi statut do 30. jula

Novosadski univerzitet nije u predviđenom roku konstituisao Savet univerziteta, jer nisu delegirani predstavnici Pokrajine, ali će u predviđenom roku, do 30. jula, biti izglasan novi statut. Kako je izjavila rektor Univerziteta profesorka Fuada Stanković, Nastavno-naučno veće već je usvojilo Nacrt statuta koji je upućen na javnu raspravu fakultetima i studentskim organizacijama.

"Novi statut uspostavlja i nove standarde u organizovanju nastave, ispitima, izboru nastavnika i drugim oblicima univerzitetskog života. U statutu se navodi da su studenti partneri u reformi univerziteta i nama je zaista neophodno da znamo kakvo je njihovo mišljenje o pojedinim pitanjima, ali se suočavamo s problemom artikulisanja autentičnih studentskih stavova. Na Univerzitetu postoji dosta studentskih organizacija ali je nejasno koliko te organizacije imaju članova i koliko zaista zastupaju interese studenata. Te organizacije po pravilu vode studenti koji dugo studiraju, a nas interesuje mišljenje dobrih studenata koji na fakultetu provedu 4-5 godina i koji sugurno najbolje znaju šta bi trebalo menjati", kaže profesor Fuada Staković.

U novom statutu predviđeno je i postojanje svojevrsnih "međudiploma", koje bi dobijali studenti koji nisu došli do diplomskog ispita ali su položili određen broj ispita.

Potpuno uređenje te oblasti prepušteno je fakultetima a u Rektoratu veruju da bi se tako u dobroj meri rešio problem dugogodišnjih studenata, a privredi i drugim društvenim oblastima obezbedili kadrovi koji dovoljno poznaju određenu problematiku.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

18:03h

Rektor Novosadskog univerziteta: Novi statut do 30. jula

18:09h

U susret Exitu 02: Na Tvrđavu pod posebnim režimom

18:14h

Od 25. do 31. jula nova trasa "trojke"

18:21h

Uskoro više parking mesta u novosadskim stambenim naseljima

18:28h

Gradonačelnik Branislav Novaković obišao naselje Telep

18:36h

Penzije manje za 12 odsto

18:42h

Raport novosadskog SUP-a: Isključeno 75 pijanih vozača

   


FastCounter by LinkExchange