[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 1. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Neophodna sanacija zgrade Elektrotehničke škole „Nikola Tesla"

Hitna popravka ili katanac?

Srednjoj elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla" preti zatvaranje zbog loših uslova u kojima se obavlja nastava. Sanitarni inspektor, pre desetak dana, doneo je rešenje o neophodnim radovima koji treba da se obave za tri meseca.

Samoinicijativa
- Upoznati smo sa situacijom u školi. Pripremili smo program infrastrukturne i tehnološke obnove srednjih škola u Srbiji, koji će biti sproveden u narednom periodu. Ipak, i rukovodstva škola moraju upornije da se zalažu za poboljšanje stanja u školama - kaže Radovan Živković, načelnik za nastavni plan i program za srednje škole u Ministarstvu prosvete i sporta.

Najbolji
Elektrotehnička škola „Nikola Tesla" najveća je škola ovog obrazovnog profila u Srbiji. Ima 64 odeljenja, oko 2.000 učenika i 180 zaposlenih. Prošle godine u junskom roku 70 maturanata iz ove škole upisalo je Elektrotehnički fakultet, a 10 FON.
Škola je izgrađena po projektu arhitekte Milice Krstić, a proglašena je za spomenik kulture i kulturno dobro zaštićeno zakonom.

- Zgrada škole nije renovirana od kada je izgrađena 30-ih godina prošlog veka, nema elementarne uslove za rad, a jedan deo i tone. I pored toga, đaci postižu zapažene uspehe na republičkim takmičenjima, a ove godine osvojili smo četiri prva, pet drugih i jedno treće mesto - kaže Dragan Miljković, direktor škole.

Prema rešenju sanitarnog inspektora, potrebno je zameniti vodovodnu i kanalizacionu mrežu, sanitarne čvorove, podove, vrata i prozore, zatim srediti fasadu, krov, zidove i plafone, asfaltirati dvorište. Za sve ove radove, prema nekim proračunima, potrebno je od 3,5 do 4 miliona maraka, a za sanaciju dela zgrade koji tone oko 2 miliona maraka.
- Od opštine Stari grad dobili smo 5 miliona dinara, a iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje, uveravanja da prema planu treba da dobijemo sredstva sledeće godine. Ipak, za uspehe koje mi postižemo mora se obezbediti više para - ističe Miljković.

V. SpasiĆ


vesti po rubrikama

^Beograd

22:04h

Neophodna sanacija zgrade Elektrotehničke škole „Nikola Tesla"

22:06h Od danas na novootvorenim šalterima sve informacije o gradnji
22:08h JK „Zemun" tokom leta organizuje regate
22:12h Nevolje stanovnika u ulicama Vojvode Stepe i Jove Ilića
22:14h Akcija Rotari klubova grada i Ministarstva za socijalna pitanja
22:16h „Zelenilu" potrebni radnici za kosidbu
   
   


     


FastCounter by LinkExchange