[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 22. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Rasim Ljajić najavio bolje informisanje nacionalnih manjina

Za razum i razumevanje

Savezni ministar za nacionalne manjine Rasim Ljajić založio se juče u Nišu za bolje informisanje nacionalnih manjina na maternjem jeziku u cilju očuvanja njihovog nacionalnog identiteta ali i lakše društvene integracije.

Čekaju donatore

Ljajić je istakao potrebu finansijskih ulaganja u područje na kojem je većinsko bugarsko stanovništvo s obzirom na teške ekonomske prilike sa kojima je suočeno. S tim u vezi on je pomenuo značaj nedavno održane donatorske konferencije za ovaj deo Srbije i izrazio očekivanje da će strani investitori pokazati interesovanje za ulaganje u ovo područje.

- U Jugoslaviji izlazi 180 listova na jezicima manjina a brojne su i televizijske emisije namenjene ovim zajednicama. Međutim, mi se zalažemo za dalja poboljšanja u ovoj oblasti sa posebnim akcentom na informisanju na bugarskom jeziku, rekao je Ljajić i najavio otvaranje lokalne televizije na ovom jeziku u Bosilegradu.

Ljajić je u Nišu boravio povodom početka emitovanja programa na bugarskom jeziku na lokalnoj televiziji Art. Naime ova televizijska stanica osim dnevnih informativnih programa namenjenih ovoj nacionalnoj manjini počela je sa emitovanjem specijalne emisije "Monitor" koje se osim u Pirotu i i Vranju reemituje i na bugarskoj televiziji Sedam Tv dana, koja ima satelitski program.

Vančo Bojkov, urednik programa na bugarskom jeziku rekao je da se na njihovoj televiziji emituju vesti iz zemlje ali i iz Bugarske koje se odnose na položaj ove manjine u Jugoslaviji i najavio seriju reportaža čiji je cilj bolje upoznavanje sa životom ove etničke zajednice.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

15:41h Grčki proizvođač duvana uručio pomoć niškoj Eparhiji
15:58h Direktor Elektrodistribucije Niš najavio da zavodi red
15:49h Rasim Ljajić najavio bolje informisanje nacionalnih manjina
15:53h Aleksinac: Loše stanje u većini aleksinačkih kolektiva
16:02h Vandalizam na imanju Gradimira Milića iz Ostrovice
16:05h Opasne šetnje ulicama Niša
16:09h Seminar "Suzbijanje diskriminacije osoba sa HIV virusom i osoba u seksualnim manjinama"
   


FastCounter by LinkExchange