[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 22. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

G17 plus o svojim članovima u upravnim odborima

Rade za džabe, pomažu decu

Dinkić i Labus nisu ni u jednom upravnom odboru

BEOGRAD - Većina od 15 članova najužeg rukovodstva organizacije G17 plus nisu članovi ni jednog upravnog odbora, a oni koji su ipak članovi, bilo po funkciji ili sopstvenoj volji, za taj posao ne primaju nikakvu naknadu. Odnosno, ustupaju ih u humanitarne svrhe.

Prema informaciji koju je G17 plus juče ponudio javnosti vidi se da, recimo, guverner Mlađan Dinkić, jedan od osnivača organizacije G17 plus i član njihovog najužeg rukovodstva nije član ni jednog upravnog odbora. Miroljub Labus, potpredsednik Savezne vlade i čovek iz najužeg tima G17 plus, takođe nije nigde angažovan, mada su ga posle 5. oktobra na predlog Vlade Srbije izabrali za predsednika UO "Dunav" osiguranja. Ostavka na to mesto mu je uvažena tek ove godine.

Za decu i teatar
Dušan Kovačević, dramski pisac, upravnik Zvezdara teatra i član IO G17 plus, do 5. oktobra nije bio u upravama, a posle je angažovan u UO KBC Dedinje. Zaradu u UO KBC Kovačević ustupa za izdržavanje petoro dece u Zvečanskoj.
Svoju nadoknadu poklanja i Predrag Marković, predsednik Političkog saveta G17 plus. Novac koji dobije kao član UO Zvezdara teatra, Marković daje za izgradnju nove scene tog teatra.

Ostavka Vučetića
Zbog izbora za predsednika Ustavnog suda Srbije, Slobodan Vučetić je juče podneo ostavku na članstvo u Političkom savetu G17 plus. On je u pismu ostavke izneo veliko zadovoljstvo što je od osnivanja učestvovao u radu G17 plus, a svojim kolegama poželeo uspeh u angažovanju na reformskim i demokratskim procesima.

Novi ministar zdravlja Tomica Milosavljević posle oktobarskih promena dugo nije bio ni u jednom upravnom odboru, a sada je u član UO Zdravstvenog centra u Valjevu, ali svoj angažman radi volonterski, bez naknade.

Nekoliko ministara visokih funkcionera G17 plus, angažovani su "po zakonu i dužnosti", što je recimo slučaj s ministrom građevina Dragoslavom Šumarcem, koji bez nadoknade radi u četiri upravna odbora, od Zavoda za tržište rada, do Direkcije za razvoj Kolubarskog okruga.

Novi predsednik Ustavnog suda Srbije, Slobodan Vučetić, bio je do ovog izbora član UO AMSS, uz naknadu od 9.580 dinara i tu funkciju sada napušta. Bio je i u UO Beogradskog univerziteta, koji je po zakonu ukinut. Sada kao predsednik Suda ostaje samo u članstvu Društva sudija Srbije, bez naknade.

Nekolicina rukovodilaca G17 plus nikada nisu bili ni u jednoj upravi, poput Milana Pajevića, koji je na čelu IO ove organizacije, a zaposlen je kao ambasador u Saveznom ministarstvu inostranih poslova.

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

16:08h Uhapšeni za mahinacije s invalidskim penzijama
16:14h Veliki posao pred novim sudijama Ustavnog suda Srbije
16:21h U ponedeljak staju vozovi
16:33h Kosovskomitrovačka bolnica dobila kiseonik, Albanci sada zavrnuli vodu
16:46h G17 plus o svojim članovima u upravnim odborima: Rade za džabe, pomažu decu
16:53h Prosvetne vlasti obećavaju posle ukidanja škola, niko bez posla
17:07h Gotovo 84 odsto svršenih osnovaca položilo prijemni ispit
17:14h Sudije Vrhovnog suda Srbije apeluju da se stišaju sukobi
19:03h Raskol u nepriznatoj Makedonskoj pravoslavnoj crkvi
19:14h Imovno stanje Vučetića i Milosavljevića
19:27h Seljaci zbog vode blokirali put Bor-Negotin
19:35h Mišja groznica kod tri osobe
   


     


FastCounter by LinkExchange