[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 15. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Protekle nedelje u Beogradu

INTEL, FON I SRBIJA

Nove šanse za novi milenijum

Ronomirana svetska multinacionalna kompanija Intel se po drugi put na ovim prostorima predstavila domaćoj javnosti na konferenciji za štampu u hotelu „Hajat" koju je organizovao Centar za istraživanje tržišta Fakulteta organizacionih nauka.

U cilju podrške naporima distributera koji se ogledaju u dostupnosti Intelovih proizvoda, svima, po najnižim cenama i uz najkvalitetniju garanciju, u posetu Jugoslaviji stigli su menadžeri Intela Robert Golubef, rukovodilac razvoja biznisa u Intelu, Robert Sekelj, i Zoltan Tot, predstavnici Intela.

Gospodin Golubef je u svom izlaganju istakao osnovne principe poslovanja Intela: vodeća rešenja u internet tehnologiji, zatim liderska pozicija, fleksibilnost, skraćenje vremenskog perioda izlaska proizvoda na tržište i smanjenje troškova.

Bilo je reči i o nedavnim aktivnostima kompanije: promovisanje novog procesora „celeron" (1,7 GHz), mladi naučnici širom sveta nagrađeni su stipendijama u ukupnoj vrednosti od 3 miliona dolara, zatim kompjuterske igre su danas realističnije nego ikad zahvaljujući Intelu, 50 miliona dolara uloženo je u nabavku laserskih tehnologija za optičke komunikacije.

Intel učestvuje u proširenjima u evropskim operacijama istraživanja i razvoja. Intelov Itanium 2 procesor dobio je visoke pohvale, sarađuje sa IBM-om u panevropskom projektu bežičnih komunikacija. Intel predlaže rešenja za rast komunikacione industrije. Interesantno je reći da je Intelov Fond za komunikacije investicioni fond od 500 miliona dolara.

Investira se u tehnološke kompanije širom sveta koje razvijaju inovativna rešenja u oblasti mrežnog povezivanja i komunikacija. Pravci budućeg razvoja kompanije se baziraju na čipovima koji će omogućiti hardversku podršku za bežični internet.

Nakon konferencije za novinare, održano je predavanje na Fakultetu organizacionih nauka, gde su studenti imali prilike da čuju mnogo toga o najnovijim visokim tehnologijama, a samom predavanju je prisustvovao i gospodin Dragan Domazet, ministar za nauku, tehnologiju i razvoj.

Potpisivan je i strateški sporazum o saradnji Intela i FON-a. U okviru Fakulteta organizacionih nauka nalazi se centar za istraživanje tržišta koji je i organizovao proteklu promociju. Centar pruža usluge koje su od vitalnog značaja za marketing službe svakog preduzeća.

Istraživačka delatnost Centra se sprovodi kroz primenu savremenih statističko-informacionih koncepata, u skladu sa savremenom metodologijom istraživanja marketinga. Istraživački tim sačinjavaju profesori FON-a i spoljni saradnici koji se profesionalno bave ovom tematikom.

Pored klasičnih poslova vezano za istraživanje tržišta, prognozu tražnje, uvođenja novih proizvoda na tržište, analizu rizika i drugo, Centar obavlja i online istraživanja kao na primer: istraživanje ONLINE tržišta, primarno istraživanje na internetu, sekundarno istraživanje na internetu, ONLINE fokus grupe, merenje efikasnosti kampanje i drugo.


vesti po rubrikama

^tehnologij@

20:05h

Protekle nedelje u Beogradu: INTEL, FON I SRBIJA

20:15h

Predstavljamo vam: Kanon ponovo kod nas

20:30h

Jubilej Mikroknjige

20:45h

VESTI: Filips razvija zvučni „otisak prsta"

   


     


FastCounter by LinkExchange