[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Vrh DOS-a juče raspravljao o republičkim poslanicima

Bez najave o mandatima

BEOGRAD - Lideri DOS-a sinoć su razmatrali kako da se primeni odluka o zameni do 50 poslanika skupštine Srbije koji su bili najneredovniji na zasedanjima parlamenta.

Dragan Veselinov (Koalicija Vojvodina), koji predsedava sednicom izjavio je da očekuje da se od ove mere neće odustati. Novinari nisu primetili da su u sedište koalicije došli Velimir Ilić, Jožef Kasa, Nenad Čanak, i predstavnici G17 plus.

Inače, sednica Predsedništva DOS-a zakazana je iznenada juče popodne, samo nekoliko sati pre početka.

Uoči sastanka predsednici pojedinih stranaka najavljivali su da će, na osnovu opravdanja koja su stigla u sedište Koalicije, biti odlučeno ko će s liste "prozvanih" da ustupi mesto drugim poslanicima. Sagovornici "Glasa" juče tokom prepodneva nisu imali precizne informacije kada i gde će biti sastanak lidera DOS-a. Pretpostavlja se da je sednica iznenada zakazana da bi odluka o konačnom spisku poslanika koje treba zameniti bila spremna pre sednica Administrativnog odbora i Skupštine.

Promena plana

Prema ranije utvrđenom planu, od Gorana Svilanovića i GSS-a predsedavanje sednicama DOS-a trebalo je da preuzme Koalicija "Vojvodina". Zato se juče pre podne pominjano da će se lideri DOS-a sledeći put sastati do kraja nedelje u Novom Sadu. Međutim, ekspresno je odlučeno da se sednica ipak održi u Beogradu, ali da sastanak "vodi" Dragan Veselinov, predsednik KV.

Miroslav Stefanović, potpredsednik ND, potvrdio nam je da su sva tri poslanika ove stranke, koja su na listi neredovnih, poslala opravdanja. On je siguran da će parlament početi da radi sve bolje, "što će se pokazati ako 'prođe' odluka DOS-a".

I Jožef Kasa, potpredsednik Vlade Srbije, našao se na listi neredovnih poslanika, a na pitanje - da li je poslao opravdanje, kaže: "Ne, kad budem video šta će drugi da urade sa svojim mandatima, onda ćemo u stranci da odlučimo kakav ćemo povući potez". Rasplet priče o mandatima očekivao je i Marjan Rističević, predsednik NSS, koji pretpostavlja da će pojedini poslanici sami da podnesu ostavke da bi mesto ustupili onima koji mogu redovno da prisustvuju sednicama parlamenta.

D. M. S.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

"Crna lista" osoba kojima je blokirana imovina i zabranjen ulazak u SAD

17:30h

Hag: Zaštićeni svedok optužbe K12 odbio da svedoči

17:35h

Suđenje Slobodanu Miloševiću iz drugog ugla

17:45h

I DSS na današnjoj sednici Skupštine Srbije

18:00h

Danas zaseda Skupština Crne Gore

18:15h

SDP Sandžaka optužila lokalnu vlast u Novom Pazaru

19:00h

Vrh DOS-a juče raspravljao o republičkim poslanicima

19:15h

Ako bude kvoruma, danas bi trebalo da budu usvojene izmene i dopune Poslovnika o radu parlamenta

23:05h

Lideri vladajuće koalicije odlučili: DOS zamenjuje 18 svojih poslanika

      


FastCounter by LinkExchange