[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Danas zaseda Skupština Crne Gore

NS uslovljava učešće
u Ustavnoj komisiji

BEOGRAD - Skupština Crne Gore bi na današnjoj sednici trebalo da izabere članove koji će učestvovati u radu komisije za pisanje ustavne povelje.

Iako su neke stranke najavile da će tražiti posebnu sednicu na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila imenovanje članova ove komisije, zamenik generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, Slobodan Dragović, kaže da za tim nema potrebe, jer se izbor može izvršiti i u okviru tačke Izbori i imenovanja. On je dodao da još nije stigao nikakav formalni predlog bilo koje stranke za izbor članova komisije za pisanje ustavne povelje.

Prema dosadašnjim najavama, komisiju bi trebalo da čini pet predstavnika crnogorskog parlamenta - po jedan iz DPS-a, SDP-a, LS-a, NS-a i kluba albanskih stranaka. U DPS-u i SDP-u smatraju da u komisiju ne treba da uđe niko iz SNS-a i SNP-a, s obzirom da su te stranke zastupljene u delegaciji na saveznom nivou, a NS najavljuje da bi zbog ovakvog stava mogli da odustanu od učešća u radu komisije.

Sanstefanska povelja

PODGORICA (FoNet) - Komisija za ustavnu povelju mogla bi početi rad na izradi ustavne povelje nove države Srbije i Crne Gore naredne sedmice na Svetom Stefanu, pišu jučerašnje podgoričke "Vijesti".
Takav predlog izneće danas Socijaldemokratska partija Crne Gore na zasedanju crnogorske skupštine, na kome treba da bude određen sastav crnogorske delegacije za rad na ustavnoj povelji.
Povelja bi se tako zvala "sanstefanska", a predlog će, ako ga usvoji crnogorski parlament, biti upućen delegacijama srpske i Savezne skupštine.

Potpredsednik NS-a, Savo Đurđevac, u izjavi za podgoričke "Vijesti" optužio je DPS da "pod pritiskom SDP-a neće dozvoliti da Skupština Crne Gore" u ustavnu komisiju izabere predstavnike SNP-a i SNS-a.

"Ako DPS zaista bude išla do kraja u politici ćorsokaka, razmislićemo da li ćemo i mi prihvatiti da Skupština Crne Gore izabere našeg predstavnika u ustavnu komisiju", rekao je on.

Đurđevac je ocenio da DPS "možda pokušava da posvađa NS sa SNP-om i SNS-om" i poručio toj stranci da se "mane ćorava posla" jer, kako je kazao, "koalicija 'Zajedno za Jugoslaviju' ima svoje strateške ciljeve i ona u fundamentu i te kako harmonično deluje".

Visoki funkcioner SNS-a, Goran Danilović, ocenio je da bi eventualna odluka crnogorskog parlamenta da ta stranka i SNP nemaju predstavnike u ustavnoj komisiji predstavljala "politički puč".

J. M. - Agencije


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

"Crna lista" osoba kojima je blokirana imovina i zabranjen ulazak u SAD

17:30h

Hag: Zaštićeni svedok optužbe K12 odbio da svedoči

17:35h

Suđenje Slobodanu Miloševiću iz drugog ugla

17:45h

I DSS na današnjoj sednici Skupštine Srbije

18:00h

Danas zaseda Skupština Crne Gore

18:15h

SDP Sandžaka optužila lokalnu vlast u Novom Pazaru

19:00h

Vrh DOS-a juče raspravljao o republičkim poslanicima

19:15h

Ako bude kvoruma, danas bi trebalo da budu usvojene izmene i dopune Poslovnika o radu parlamenta

23:05h

Lideri vladajuće koalicije odlučili: DOS zamenjuje 18 svojih poslanika

      


FastCounter by LinkExchange