[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

"News Week" o dvostrukoj ulozi Pakistana

Američki saveznik,
talibanski jatak

VAŠINGTON (Tanjug) - Pakistan pruža utočište jednom delu talibana i članova Al Kaide, dok, istovremeno, dozvoljava američkim snagama da traže druge pripadnike te organizacije, piše nedeljnik "News Week" u novom broju.

Prema ovom listu, bivši visoki zvaničnici talibanskog režima, uključujući pomoćnika ministra inostranih poslova Abdula Rahmana Zaida i funkcionera ministarstva odbrane, generala Džalila Jusafzaja, nedavno su prisustvovali sahrani jednog svog nekadašnjeg saborca iz doba borbe protiv sovjetske okupacije. List tvrdi da je njihovo prisustvo sahrani bilo pod budnim okom jednog oficira pakistanske obaveštajne službe.

Prema pisanju "News Weeka", talibani i članovi Al Kaide udobno žive u gradovima kao što su Kveta i Pešavar, a lider organizacije Osama bin Laden bi mogao takođe da se krije u Pakistanu. "Osama je pravi patriota i pored svih napora Amerikanci nisu sposobni da ga uhvate i nikada neće biti", izjavio je za "News Week" bivši talibanski zvaničnik odbrane, Mualvi Aga Džan.

"News Week" citira i američke zvaničnike koji tvrde da Pakistan, saveznik SAD u međunarodnoj kampanji protiv terorizma, nastavlja potragu za značajnijim pripadnicima Al Kaide. "Bili biste iznenađeni brojem američkog osoblja u Pakistanu, iz CIA, FBI i specijalnih snaga", dodaje jedan pakistanski diplomata, koji je želeo da ostane anoniman.


vesti po rubrikama

^globus

16:05h

EU kreće u bitku protiv navale ilegalnih doseljenika

16:15h

Palestinci oslobodili osumnjičenog za ubistvo izraelskog ministra

16:35h

"News Week" o dvostrukoj ulozi Pakistana

      


FastCounter by LinkExchange