[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Palestinci oslobodili osumnjičenog za ubistvo izraelskog ministra

Prst u oko Izraelcima

TEL AVIV (Tanjug) - Viši sud palestinske uprave naložio je juče da se iz zatvora pusti lider Narodnog fronta za oslobođenje Palestine, Ahmed Sadat, koga Izrael optužuje za ubistvo izraelskog ministra turizma Rehavama Zevija.

Ovakva odluka je, kao što se i očekivalo, naljutila Izrael s obzirom da je hapšenje Sadata doprinelo da se okonča petonedeljna opsada sedišta palestinskog lidera Jasera Arafata u Ramali. Sadat je bio zatočen u tom sedištu zajedno sa još pet Palestinaca sa izraelske liste najtraženijih terorista. "To narušava ono što je dogovoreno", izjavio je Ranan Gisin, portparol izraelskog premijera Arijela Šarona i dodao da Izrael može da traži Sadatovo izručenje. "Ako on ne bude izveden pred lice pravde, mi ćemo dovesti pravdu pred njega", upozorio je Gisin.

Sudsko veće u pojasu Gaze je saopštilo da nema dokaza o Sadatovoj povezanosti sa ubistvom izraelskog ministra, koje se dogodilo u jednom jerusalimskom hotelu u oktobru minule godine. Sadat je bio u zatvoru u Jerihonu zajedno sa još četvoricom osuđenih Palestinaca, pod nadzorom američkih i britanskih zatvorskih čuvara. Za sada nije jasno da li će Sadat biti odmah oslobođen i kako će reagovati vlasti u SAD i Britaniji.

Sadat i još četiri člana PFLP, umešana u ubistvo, pritvorena su od strane Arafatovih bezbednosnih snaga nekoliko meseci posle ubistva. Kada je izraelska vojska okupirala Ramalu krajem marta ta petorica su našla utočište u Arafatovom sedistu u tom gradu. Izrael je zahtevao njihovo izručenje, ali umesto toga je na brzu ruku organizovano suđenje u Arafatovom sedištu.


vesti po rubrikama

^globus

16:05h

EU kreće u bitku protiv navale ilegalnih doseljenika

16:15h

Palestinci oslobodili osumnjičenog za ubistvo izraelskog ministra

16:35h

"News Week" o dvostrukoj ulozi Pakistana

      


FastCounter by LinkExchange