[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 1. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Poslanici DOS-a do sinoć dostavljali obrazloženja za izostanke

Bez opravdanja nema mandata

Čedomir Jovanović: Odluka Predsedništva DOS-a je neopoziva i biće primenjena bez obzira na sve

BEOGRAD - Lista poslanika koji će svoje mesto u Skupštini Srbije da ustupe drugim kolegama biće, verovatno, sastavljena danas. O predlogu će zatim da se izjasni Administrativni odbor.

Poslanici DOS-a, od kojih je Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe, zatražio da objasne razloge čestog odsustva sa sednica parlamenta, do sinoć je trebalo da dostave obrazloženja.

- Vladajuća koalicija namerava da sprovede odluku o zameni neredovnih poslanika bez obzira na sve - izjavio je Čedomir Jovanović, potpredsednik DS-a, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, napominjući da je odluka neopoziva.

Traži zamenu
Na listi neredovnih našao se i Petar Mišić, poslanik Koalicije "Vojvodina". Branimir Andrić, portparol KV, objašnjava da je Mišić još 19. marta obavestio predsednicu parlamenta da traži zamenu, s obzirom na to da ima obaveze i kao potpredsednik IV Vojvodine.
- To smo i poslali u DOS, a IO stranke odlučiće će da li će Mišića da zameni Sava Stojković ili Dragomir Krivokuća. Ali, može da se desi i da obojica "prođu", jer ostale stranke nemaju dovoljan broj rezervnih poslanika - ističe Andrić.

Prema njegovim rečima, ova odluka u skladu je s članovima 6, 8, 10 i 11 koalicionog sporazuma DOS-a, kao i sa Zakonom o izboru narodnih poslanika. Jovanović je zapitao i zašto je problem da poslanici DSS-a donesu obrazloženje zbog čega nisu prisustvovali sednicama, kao i zašto je predsednik te stranke Vojislav Koštunica "propustio da kaže zašto više od polovine poslanika ove stranke ne dolazi redovno na sednice". Poslanici DSS-a ranije su najavili da se nikome neće pravdati, a na listi 50 najneredovnijih čak su 23 članovi Koštuničine stranke.

U sedištu DOS-a juče nam je rečeno da je većina odlučila da u poslednjem trenutku pošalje opravdanja za izostanak svojih poslanika, pa je do juče popodne u Siminu ulicu stiglo svega petnaestak obrazloženja. "Prozvani" su se pojedinačno izjašnjavali, ali su stranke, uglavnom, zajedno dostavile izjave svojih članova.

U GSS-u rekli su nam da su pripremili obrazloženja opravdanja za dvojicu svojih članova - Dragora Hibera i Ivana Andrića.

- Zahtev DOS-a smo razmotrili na Predsedništvu stranke i poslali stav i opravdanja za sve poslanike - rekao je za "Glas" Jožef Kasa, predsednik SVM-a.

Miroslav Markićević, poslanik NS, kaže da će DOS-u, osim kratkog obrazloženja, da dostavi i neophodnu dokumentaciju. To će biti odgovor na telegram Čedomira Jovanovića, koji je tražio što detaljnije obrazloženje.

- U to vreme bio sam bolestan, a zatim i moje dete, a imam i potvrdu da sam dobrovoljno dao krv - nabraja Markićević.

L. Č. - D. M. S.


vesti po rubrikama

^politika

17:30h Stejt department objasnio da Beograd ipak ne treba da bude zabrinut
17:40h Novi Pazar: Premijera Đinđića niko od opštinskih čelnika nije dočekao
17:45h Policijska i železnička saradnja SRJ i Unmika
18:00h Reagovanja kod nas na Bušovu odluku o blokiranju imovine
18:05h

Milošević nastavio ispitivanje preživelog iz Račka

18:15h Savezni parlament usvojio Sporazum o preuređenju odnosa Srbije i Crne Gore
18:30h DS optužuje DSS: Izazvali ozbiljan incident s Oebsom
18:45h Poslanici DOS-a dostavljali obrazloženja za izostanke
19:00h Koštunica na samitu predsednika zemalja Srednje Evrope
19:10h SSJ protiv promene poslovnika rada Skupštine

19:25h

Krajišnik traži puštanje na slobodu

20:30h SAD preporučuju put u Jugoslaviju
   


     


FastCounter by LinkExchange