[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 29. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Delta banka odobrava kredite za toplifikaciju

Radijatori na 36 meseci

BEOGRAD - Delta banka, u skladu sa preporukom ministarstva energetike Vlade Srbije, krenula je sa odobravanjem kredita za toplifikaciju stambenih objekata. Iznos kredita nije limitiran, rok otplate je 36 meseci, kamatna stopa 1,8 odsto mesečno, a učešće 20 odsto. Ovi krediti će se odobravati na osnovu ugovora koje domaćinstva zaključe sa izvšiocima radova ili opštinom i ukoliko potencijani korisnik kredita dokaže da je kreditno sposoban.

Nakon ovih kredita Delta banka će krenuti sa odobravanjem kredita za adaptaciju stanova, a zatim će, najverovatnije sa jeseni, krenuti i krediti za kupovinu stanova, kažu u banci.

Izdato 2.098 kartica

Od 4. aprila do 24. maja ove godine Delta banka je odobrila 2.098 master i maestro kartica. Najviše je bilo interesenata za standard master karticu 1.125, za poslovnu karticu 414, dok je izdato 354 maestro kartica i 205 zlatnih master kartica.

Novina su i krediti za plaćanje školarine studentima i postdiplomcima i to u visini školarine, a odobravaće se na osnovu dokumenta kojim studenti dokazuju da im fakultet potražuje novac za plaćanje školarine. Kredit se dodeljuje bez učešća ili depozita, rok otplate je devet meseci, a kamatna stopa je 1,6 odsto mesečno.

Krediti za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i priključaka će se odobravati na 36 meseci, sa kamatnom stopom od 1,9 odsto mesečno i uz učešće od 20 odsto.

Delta banka je uvela i povoljnije uslove za potrošačke kredite. Kredit sa dinarskim depozitom od 15 odsto odobravaće se na rok od 12 meseci i s kamatnom stopom od 1,9 odsto mesečno, dok će maksimalni iznos kredita biti 60.000 dinara. Na depozit banka će plaćati kamatnu stopu od dva odsto mesečno.

Potrošački krediti sa deviznim depozitom od 30 odsto odobravaće se na 24 meseca, kamatna stopa je 1,25 odsto mesečno, dok se visina kredita utvrđuje prema kreditnoj sposobnosti korisnika kredita. Potrošački krediti bez učešća i depozita, sa rokom otplate do godinu dana, odobravaju se u maksimalnom iznosu od 30.000 dinara i kamatnom stopom od 2,5 odsto mesečno. Ove kredite mogu dobiti štediše banke ili zaposleni u firmama koji su deponenti Delta banke.

T. O.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:39h

Građani ponovo dobili veće račune za struju

17:43h

Delta banka odobrava kredite za toplifikaciju

17:57h

Mogućnosti i prepreke za investicije u Srbiji

18:03h

NBJ smanjila svoju eskontnu stopu

18:11h

U julu jednogodišnji bilans oporezivanja neopravdanog bogaćenja

18:19h

U robnim kućama "Beograd" još traje popis robe

18:26h

Veselinov odbacuje optužbe Maleševića

18:42h

Dejan Jovović: Uskoro slobodna trgovina sa Slovenijom

18:57h

U Beogradu kongres Federacije za puteve Jugoistočne Evrope

      


FastCounter by LinkExchange