[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 26. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Iz Koštuničine stranke najavili

DSS osniva vladu u senci

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije formiraće republičku vladu u senci i povući sve svoje članove iz upravnih odbora koje imenuje Vlada Srbije. Ako Administrativni odbor Narodne skupštine potvrdi odluku Predsedništva DOS-a o oduzimanju mandata poslanicima, ova partija neće učestvovati u radu srpskog parlamenta, koji će smatrati nelegitimnim, baš kao i sve organe koje on postavlja, kao i Vladu Srbije. Na jučerašnjoj sednici Predsedništva DSS-a odlučeno je da budu iskorišćena sva pravna sredstva kako bi se osporila odluka o oduzimanju mandata.

Članstvo u UO
Maršićanin je ocenio da su podaci o učešću članova DSS-a u upravnim odborima javnih preduzeća "koje je iznela grupa ljudi okupljena oko Đinđića nepotpuni i lažni".
- U nadležnosti Vlade je 70 UO, u kojima ima ukupno 447 članova. Od toga DSS ima samo 28 svojih predstavnika, što čini 6,2 odsto. Članstvo u nekim važnim upravnim odborima čak nije ni plaćeno - rekao je potpredsednik DSS-a.

- Odluka Predsedništva ostatka DOS-a nije utemeljena ni u jednom pozitivnom pravnom propisu. Zakon o izboru narodnih poslanika ne poznaje nedolazak na sednice skupštine kao razlog za oduzimanje mandata. Ako ta odluka bude sprovedena, predstavljaće pravno nasilje i nezakonit čin, koji za cilj ima da se postizbornom krađom glasova tanka većina od 131 poslanika poveća za desetak i da postane malo manje tanka. Sve to praćeno je pokušajem da se stvori privid da se radi o principijelnom stavu, a ustvari, reč je o goloj političkoj manipulaciji - izjavio je Dragan Maršićanin, potpredsednik DSS-a, na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare ove partije. On je izrazio očekivanje da će "sudovi svih instanci ustati u odbranu zakona".

- Ne čudi izjava Zorana Đinđića da DSS više nije članica DOS-a, ali čudi činjenica da su oni mogli da oduzmu mandate, jer glasovi nisu osvojeni njihovom, već voljom birača - rekao je Maršićanin, dodajući da DSS nije, niti će imati saradnju ni sa jednom opozicionom partijom.

J. M.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Štajner razočarao albanske poslanike poništenjem rezolucije

17:25h

SB UN odbacio kosmetsku rezoluciju

17:35h EU oštro upozorila Đukanovića
17:42h Incident na albanskom skupu u Velikom Trnovcu
17:44h Bulatović za skraćenje mandata Skupštine
17:45h Dan: Koštunica kandidat za predsednika Srbije
17:52h Milan Roćen o razgovoru Đukanović - Solana
17:55h SPO DSS-u: Dođite na miting
18:10h DSS osniva vladu u senci
18:12h Spisak poslanika viđenih za zamenu
18:15h DOS potvrdio: Vujačić ambasador u SAD
23:45h Posle odluke DOS-a da zameni 50 poslanika u Skupštini Srbije
   


     


FastCounter by LinkExchange