[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 26. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Srušio se „boing 747" Čajna erlajnsa sa 222 putnika

Avion pao u more

Spasilačke ekipe izvukle više od stotinu tela u blizini tajvanskog ostrva Pengu. Očevici čuli eksploziju a nađeni i delovi letilice

TAJPEJ (Beta) - Tajvanske spasilačke ekipe izvukle su više od stotinu tela iz aviona kineske kompanije „Čajna erlajnz" koji se sa 225 putnika i članova posade juče srušio u more u blizini tajvanskog ostrva Pengu, neposredno posle poletanja sa aerodorma u Tajpeju, javile su lokalne televizije.

Tajvanski premijer, Ju Šjui-kun saopštio je, međutim, da je izvučeno samo šest tela žrtava, a da spasioci rade na izvlačenju ostalih. „Boing 747", koji je leteo za Honkong sa 206 putnika i 19 članova posade, nestao je sa radarskih ekrana 20 minuta po poletanju sa aerodorma u glavnom gradu Tajvana, ali pilot nije uputio signal za pomoć, saopštili su predstavnici avijacije.

Predstavnik kompanije izjavio je da mehanički kvar najverovatnije nije uzrok udesa, pošto bi pilot imao vremena da pošalje signal za pomoć. Više očevidaca, međutim, navodi da se čula eksplozija, a lokalni stanovnici tvrde da su pronašli delove aviona što ukazuje da je letelica eksplodirala u vazduhu. Kineska aviokompanija „Čajna erlajnz" saopštila je da će odmah pokrenuti istragu o uzrocima udesa aviona.

„Čajna erlajns" najnesigurnija
Kineska aviokompanija se, zbog serije nesreća tokom devedesetih godina, smatra jednom od najnesigurnijih, ali su u poslednjih nekoliko godina avioni obnovljeni i veća pažnja je posvećena sigurnosti. Poslednji fatalni incident desio se 1999. godine kada se avion zapalio i sleteo u Hongkong, kada su poginule tri osobe. „Čajna erlajns"je od 1970. godine imala devet fatalnih nesreća.


vesti po rubrikama

^hronika

18:34h

Srušio se „boing 747" Čajna erlajnsa sa 222 putnika

18:42h

Hirurg Miroslav Milićević žrtva zbrke u slovenačkom sudstvu i policiji

18:45h Pritvoreni I. A. i D. M. iz Knjaževca
18:48h Na hrani pacijenata zaradili 430.000 dinara
18:52h Iz palate pravde: Mladi zidar voleo babe
18:55h Podignuta optužnica protiv Srećka Živanovića i Gordane Aleksić
19:02h Zapalila se lokomotiva
23:25h Korijere dela sera: Istraga o prodaji dela srpskog Telekoma
   


     


FastCounter by LinkExchange