[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 25. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Saradnici predsednika SRJ, povodom pisanja u podgoričkoj štampi da napušta političku scenu do kraja godine

Koštunica je siguran u sebe!

BEOGRAD - Jugoslovenski predsednik Vojislav Koštunica do kraja godine napustiće političku scenu, novi predsednik Srbije biće Miroljub Labus, a na čelu nove zajednice Srbije i Crne Gore biće dojučerašnji crnogorski premijer Filip Vujanović, tvrde podgoričke "Vijesti".

List piše da je "visoki diplomata jedne susedne zemlje ocenio da je Koštunica već toliko umoran i apatičan da je jasno kako je doneo odluku da odustane od predsedničke trke u Srbiji i da ga ne interesuje ni protokolarna funkcija na skraćeno vreme, na čelu srpsko-crnogorske unije".

"Vijesti" ponovo pišu da je Miroljub Labus, potpredsednik Savezne vlade, već viđen kao naslednik Milana Milutinovića, a da je premijersko mesto na duži rok rezervisano za Zorana Đinđića.

Sagovornik "Glasa", inače jedan od saradnika Vojislava Koštunice koji želeo da ostane anoniman, kaže za ove navode da "nemaju veze s istinom" te da je "vrlo moguće da se lansiraju istovremeno s najavama o isključenju DSS-a iz DOS-a da bi izazvali psihološko zastrašivanje i članova stranke i simpatizera".

Milo još jednom

Podgorički dnevnik piše da će Milo Đukanović predsednikovati Crnom Gorom u još jednom mandatu, a prenose i reči neimenovanog diplomate da će na čelu buduće države biti prvo crnogorski predstavnik. List procenjuje da će to biti Filip Vujanović, jer kako se navodi, njihov sagovornik je potvrdno odgovorio na pitanje da li je to mesto rezervisano za jednog od potpisnika Beogradskog sporazuma.

- Do sada nijednom stranački organi nisu razmatrali učešće na predsedničkim izborima. Jednostavno, kada oni budu raspisani, odlučićemo ko će biti naš kandidat, tako da su sada sve priče o tome potpuno besmislene, a naročito ona da će Koštunica napustiti političku scenu - kaže naš izvor.

On dodaje da je Koštunica "daleko od apatičnog i umornog čoveka".
- Naprotiv, ko ga poznaje zna da to nije u njegovom karakteru i u njegovom ponašanju vrlo su jasno izražene i odlučnost i sigurnost u donošenju odluka - naglašava naš sagovornik. Po njegovim rečima, vrlo je verovatno da predsednik buduće državne zajednice bude iz Crne Gore, jer je podseća on, "i sam Koštunica javno izjavio da je red da to bude neko iz druge republike".

V. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

"Povratak" nije glasao za program premijera Redžepija

17:25h

Svet osudio rezoluciju Kosovske skupštine

17:35h

Predrag Bulatović optužio Đukanovića

17:50h

Predsedništvo DPS-a formalizuje svoje obećanje

18:00h

Milošević podsetio Merovcija na ranije izjave

18:15h

Živković: 18 zahteva Haga za pregled arhiva

18:30h

Pelević: Krizu rešiti izborima

18:35h

Saradnici predsednika SRJ povodom pisanja da Koštunica napušta političku scenu

18:50h

Ilić: Odustaću možda od kampanje

19:15h

Sastanak vrha DOS-a o statusu Koštuničine stranke

23:25h

DOS smenjuje 50 poslanika

      


FastCounter by LinkExchange