[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 25. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

MUP sprečio šverc cigareta kod Merdara i u Mladenovcu i ulja u Starim Banovcima

Ribari "upecali" akcizne markice

U torbama nađenim kod Pančevačkog mosta bilo oko milion i po markica firme "Kolor kom" iz Novog Sada, legalno odštampanih u ZIN-u

BEOGRAD - Akcizne markice koje su prekjuče pronađene kod Pančevačkog mosta u blizini Krnjače su legalno odštampane i izdate od NBJ , Zavoda za izradu novčanica. Utvrđeno je da je oko 1.500.000 nađenih akciznih markica iz kontigenta koje je firma "Kolor kom" iz Novog Sada odštampala u ZIN-u, posle izdavanja dozvole od komisije Savezne Vlade- saopštio ju juče republički MUP.

Policija je po dojavi ribara koji su pecali u obližnjem rukavcu, pronašla nedaleko od Dunava, dve torbe bačene u vodu. U većoj torbi nađeno je oko milion markica zapakovanih u paketićima od po 50.000 komada dok je u manjoj torbi nađen ostatak. Akcizne markice, koje su najverovatnije trebale da posluže legalizaciji švercovanih cigareta, bile su obeležene serijskom brojevima.

MUP Srbije saopštio je juče da je kod Merdara zaplenjeno 5.000 boksova cigareta koje je kamionom MAN(CT 56-08) sa Kosova u Srbiju pokušao da prošvercuje Vesko Vuković (45) iz Kotora.

Cigarete "partner" sa akciznim markicama Republike Makedonije (For - eksport) vredne 1.500.000 dinara bile su sakrivene u bunkeru prikilice. Vuković je cigarete nabavio na Kosovu gde je prethodno iz Crne Gore transportovao gvožđe. Vuković je sa krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji koji mu je odredio jednomesečni pritvor.

MUP je saopštio i da je protiv Slaviše Denića iz Uroševca sa prebivalištem u Mladenovcu podneta krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine. Policija je kod njega u Gajevoj ulici pronašli 7.250 paklica stranih cigareta bez akciznih markica.

Pripadnici Prvog odeljenja beogradskog SUP-a pronašli su u Starim Banovcima, dve cisterne sa 31.000 litara motornog ulja vlasnika Saše Ružića koji poseduje i benzinsku pumpu "POP". Policija je kod Ružića pronašla i novac koji nije proknjižen kroz knjige. Utvrđeno je da je vlasnik pumpe izbegao prijavljivanje prometa za oko dva miliona dinara.

T. M. S. - J.G.


vesti po rubrikama

^hronika

18:34h

MUP sprečio šverc cigareta kod Merdara i u Mladenovcu

18:46h

Završeno saslušanje svedoka oko prodaje "Telekoma" Italijanima

18:53h

Lider radikala traži nagradu 900.000 maraka od MUP-a Srbije

19:11h

U Užicu osuđen Goran Pavlović (36)

19:25h

Sremski Karlovci: Makazama odsekao deo polnog organa

      


FastCounter by LinkExchange