[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 9. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Kakve vas cene čekaju u slučaju ako se odlučite da leto provedete na Crnogorskom primorju

Marka stiže evro

U Budvi i Bečićima polupansion u glavnoj sezoni koštaće u proseku 30 evra, a na Svetom Stefanu i do 500 evra. Privatno od 7 do 10 evra

Na budvanskoj rivijeri već uveliko traju pripreme za predstojeću turističku sezonu, a na protekloj berzi koja je nedavno održana u Budvi hotelijeri su najavili cene koje su, prema rečima Ive Armenka, direktora "Budvanske rivijere", najvećeg hotelskog preduzeća u Crnoj Gori, uglavnom nepromenjene u odnosu na proteklo leto. Međutim, u promotivnim cenama ima se utisak da pokojna nemačka marka stiže aktuelni evro.

Kada je Budva u pitanju kao tradicionalna turistička destinacija i hotel "Aleksandar" kao jedan od reprezentativnijih hotela na Crnogorskom primorju, među prvima će otvoriti svoja vrata domaćim i stranim turistima. U glavnoj sezoni polupansion u dvokrevetnoj sobi koštaće 28 evra i do sada je rezervisano već polovina kreveta, tvrde u Auto-moto saveza Jugoslavije u čijem se vlasništvu nalazi ovaj hotel. U ponudi je i "Avala" gde su cene od 31 do 36 evra, a slično je i u hotelu "Palas" dok je u Slovenskoj plaži nešto jeftinije i cene se kreću oko 24 evra.

Kada je privatni smeštaj u pitanju cene su od 7 do 10 evra, ali će one umnogome zavisiti i od brojnosti turista u punoj sezoni.

Hotel "Plaža" u Herceg Novom i ove godine primiće veliki broj domaćih i stranih turista gde su cene u predsezoni od 24 evra u dvokrevetnoj sobi, a tokom glavne sezone i do 34. Nešto povoljnije cene najavljene su u Igalu gde je, prema rečima Darinke Lončar, šefa prodaje HTP "Boka" u predsezoni cena u većini hotela od 18 evra do 28 u punoj sezoni.

Na Svetom Stefanu, elitnom mestu na Crnogorskom primorju, u predsezoni desetodnevni polupansion koštaće od 381 evra po osobi, a u glavnoj sezoni i do 500 evra. Na Miločeru cene se kreću od 489 evra u glavnoj sezoni za sedam dana u polupansionu i kako tvrde u turističkoj agenciji "Rotema" već su veliki broj mesta rezervisali ljubitelji Crnogorskog primorja koji tamo već godinama letuju.

Cene autobuskog prevoza do mora još nisu precizirane ali je zato nacionalna kompanija Montenegro erlajns najavila nove čarter letove iz Beograda prema Tivtu.

Pored domaćih gostiju očekuje se dolazak stranih turista iz Nemačke, Rusije i Češke u znatno većem broju nego proteklih godina. Domaći turisti plaćaće takođe u evrima kao i strani iako se prema rečima Predraga Jelušića, direktora Turističke organizacije Crne Gore još pronalaze olakšice za goste iz Srbije.

Za predstojeće leto najavljeno je takođe i uređenje plaža, a radi se i na poboljšanju higijene što je vrlo bitno za kvalitetniju turističku ponudu. Prve turiste dočekaće i brojni animatori na plažama kako bi se turistima omogućio dobar provod.

Ž. Milenković


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:33h

Francuski general Pjer Mari Galoa, najuticajniji stručnjak za geopolitiku: Cepkanje Balkana se nastavlja

15:58h

Kod Goražda i Mostara pronađene velike količine skrivenog oružja

16:36h

Kakve su cene ako leto provodite na Crnogorskom primorju

16:58h

"Zastava" i američka firma potpisali Pismo o namerama za oživljavanje programa "Jugo Amerika"

17:27h

Reporteri "Glasa" u selu Brzeće na obroncima Kopaonika

 

 


     


FastCounter by LinkExchange