[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 7.maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Penzionerski čekovi nepromenjeni još mesec i po dana

Veće penzije tek u junu

Sindikat "Nezavisnost" traži bržu isplatu, jer može da se dogodi da tek u decembru penzioneri dobiju septembarsku penziju

BEOGRAD - Posle pauze od tri meseca penzioneri bi prvo uvećanje na čeku mogli da očekuju tek oko 25. juna i to sa isplatom prvog dela aprilske penzije. U Fondu još ne znaju tačno za koliko će se uvećati aprilska penzija, ali prema nezvaničnim procenama, uvećanje neće biti veće od deset odsto. Aprilski iznos penzioneri će dobiti i sa isplatom majske i junske penzije, čija bi isplata trebala da počne tek krajem avgusta ili u septembru.

Penzije 10. maja

Isplata drugog dela februarske penzije u Srbiji trebalo bi da počne 10. maja, i to za penzionere koji novac dobijaju putem tekućih računa, tvrde u Fondu PIO. U subotu, 11. maja i u ponedeljak 13. maja, poštari će novac raznositi na kućne adrese.

Sindikat penzionera "Nezavisnost" upozorava Ministarstvo da ako nastave, sa ovakvom dinamikom isplate, penzioneri će ove godine biti uskraćeni za oko oko dve do tri penzije. To znači da će krajem decembra možda tek dobiti penziju za septembar. U Nezavisnom sindikatu penzionera podsećaju, da su na primer, prošle godine sa starim obračunom penzija i sa prilično nestabilnom isplatom, penzioneri dobili deset i po ili jedanaest penzija.

Ministarstvo podseća da nikakvog ubrzanja u isplatama neće biti i da penzioneri mogu da računaju da će penzije dobijati kao i do sada na svakih petnaest dana. Nadležni u Ministarstvu smatraju da penzioneri neće ništa izgubiti ni novim načinom obračuna penzija, a ni isplatom na svakih petnaest dana.

U Ministarstvu objašnjavaju da se svake godine događalo se da penzioneri na kraju godine ne dobiju svih dvanaest penzija, već se jedna ili dve penzije uvek prenosila u narednu godinu. Što se tiče isplata za najsiromašnije penzionere, u Ministarstvu tvrde da za sada nema najava o tome da će penzioneri sa najnižim penzijama dobiti penziju više.

T. B.


vesti po rubrikama

^društvo

16:08h

Penzionerski čekovi nepromenjeni: Veće penzije tek u junu

16:21h

Kad sudije dodeljuju predmete "odabranima"

16:39h

O ustavnosti člana 13 Zakona o zaštiti podataka ličnosti

16:53h

U okviru akcije "Sto dana za Dečiju kliniku"

17:14h

Požarevački Otpor protiv smene načelnika SUP-a

17:27h

Novi Pazar: Život se vratio u Đurđeve stupove

17:41h

Montenegroerlajns preporučio JAT-u da napusti Crnu Goru

17:53h

Kod Ulcinja uhvaćen morski pas od 120 kilograma

18:08h

Svastika na zidu kafića

      


FastCounter by LinkExchange