[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 23. april 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Pucnjava u Zavodu za zaštitu radnika MUP-a u Durmitorskoj ulici

Policajac ranio kolegu

Novak Bejatović (39), radnik SMUP-a, posle svađe s lekarom izvadio službeni pištolj i počeo da preti. Posle dolaska Interventne brigade je razoružan, ali je imao i drugi pištolj iz koga je ispalio pet hitaca i lakše povredio Branka Puljarevića (25)

BEOGRAD - Novak Bejatović (39), policajac Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, ranio je juče oko 13 sati, Branka Puljarevića, (25) pripadnika Interventne brigade SUP-a Beograd u zgradi Zavoda za zaštitu radnika MUP-a u Durmitorskoj 9.

Bejatović je, prema rečima očevidaca, u Zavod došao oko 12 sati na komisiju za overavanje doznaka za bolovanje. Posle svađe s lekarom, on je izvadio službeni pištolj "CZ 99" i počeo da viče: "Sve sam dao za ovu zemlju, bio sam na Kosmetu, a sada nemam ništa. Sve sam izgubio!" Bejatović je zatim počeo da vređa policiju, lekare i aktuelnu vlast zbog čega je pozvana policija.

Uz pretnju da će pucati, Bejatović je od kolega zatražio da se do 13 sati pozovu novinari. Policijska patrola nije uspela da Bejatovića primora da preda pištolj pa je pozvana Interventna brigada čija su dvojica pripadnika pokušala da ubede Bejatovića da spusti oružje, ali je on u njih uperio pištolj i insistirao na dolasku novinara.

U trenutku nepažnje, policajci su uspeli da razoružaju Bejatovića, ali je on ispod jakne izvukao rezervni pištolj "magnum 357", naredio da legnu na pod i zapretio da će početi da puca ukoliko novinari ne dođu za pet minuta. Policajac je tada skinuo opasač i rekao Bejatoviću: "Nećeš valjda pucati u nenaoružanog čoveka".

"Neću u tebe, ali hoću u naoružanog", odgovorio je Bejatović i u njihovom pravcu ispalio pet hitaca. Jedan metak je okrznuo policajca Puljarevića u leđa. Desetak pripadnika Interventne tada je savladalo Bejatovića. Posle dvočasovnog ispitivanja u Zavodu, Bejatovića su s lisicama na rukama u "maricu" unela četiri policajca. Puljarević je s lakim povredama prebačen u Urgentni centar. Prema saopštenju SUP-a, Bejatović se lečio zbog psihičkih problema. Prema nezvaničnim informacijama, on je izvesno vreme proveo na Kosmetu.

V. S. - M. P.


vesti po rubrikama

^hronika

18:13h

Pucnjava u Zavodu za zaštitu radnika MUP-a: Policajac ranio kolegu

18:29h

Suđenje optuženima za aferu s citostaticima

19:07h

Na graničnom prelazu prema Bugarskoj uhvaćeno sedmoro Iračana

19:14h

Niš: Pao krov u školi, đaci brzo pobegli

      


FastCounter by LinkExchange