[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 20. april 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Demantovane glasine o smenjivanju Aleksandra Radovića, direktora Republičke uprave javnih prihoda

Ministarstvo brani
glavnog poreznika

Radović: Valjda bi mi rekli da sam smenjen. Ministarstvo finansija u potpunosti podržava borbu Radovića protiv korupcije i ekstraprofitera

BEOGRAD- Da sam smenjen, pretpostavljam da bi me neko iz naše zemlje blagovremeno obavestio o tome, izjavio je juče Aleksandar Radović, direktor Republičke uprave prihoda koji je bio na službenom putu u inostranstvu, a povodom vesti da je na poslednjoj sednici DOS-a doneta odluka o njegovom smenjivanju. Radović je dodao da se nastavlja rad na utvrđivanju i naplati ekstraporeza i najavio da će javnost najzad biti upoznata sa podacima o oporezivanju firmi koje su u prethodnom periodu ostvarile ogromnu zaradu na kontingentima na uvoz akcizne robe, kao i o novim poreskim rešenjima za stanove.

Juče se u direkciji Uprave prihoda na Voždovcu ništa spektakularno nije dešavalo.
- Zatečeni smo pričom o smeni Radovića, jer je on jutros bio na svom radnom mestu, a nakon toga je otišao na put u inostranstvo, kaže Vesna Mitrović, koordinator Komisije za zloupotrebe.

Republičko ministarstvo finansija i ekonomije je juče i zvanično demantovalo vest o smeni Aleksandra Radovića.
- Takva informacija je neosnovana i netačna, pošto Vlada i Ministarstvo finansija i ekonomije u potpunosti podržavaju rad Aleksandra Radovića u borbi protiv korupcije, kaže Iva Petrović, zadužena za odnose sa javnošću Ministarstva finansija.
Radović je na čelu Komisije za ispitivanje zloupotreba koja je jednokratni ekstraporez počela da razrezuje prema zakonu koji je usvojen juna prošle godine. Iako se od naplate ovog poreza očekivala mnogo veća suma, jer je procena samog Radovića, na početku bila da će se mesečno naplaćivati oko 30 miliona maraka, do sada je ukupno naplaćeno oko 90 miliona maraka. Komisija za zloupotrebe je poslednji put podatke o naplati poreza prezentirala javnosti još 23. januara.

Z. Mihajlović


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:32h

IDIS- inicijativa za razvoj infrastrukture u Srbiji

16:35h Dva veka korišćenja mineralne vode sa izvora pod Bukuljom
16:40h Aleksandar Radović za " Glas" : Rekli bi mi da sam smenjen
16:45h Polovnjaci na kredit preko Vojvođanske banke
   


     


FastCounter by LinkExchange