[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

nedelja, 31. mart 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Bojan Jež (1975.) pretio ubistvom ispred Palate federacije

„Kašikarom" zahtevao
razgovor s Koštunicom

Bivši padobranac VJ pretio praznom bombom i posle predaje zadržan je u psihijatrijskoj bolnici „Dr Laza Lazarević"

BEOGRAD - Bojan Jež (1975.) koji je juče oko 16 sati ispred glavnog ulaza u Palatu federacije, bombom, najverovatnije kašikarom, vezanom oko leve ruke, pretio da će se ubiti i zahtevao razgovor s predsednikom SRJ Vojislavom Koštunicom, predao se posle tri sata policiji.

On je tražio i da mu se vrati pištolj koji mu je pre izvesnog vremena oduzet prilikom razbojništva na Voždovcu. Napadač je bio visok oko 175 santimetara, a na sebi je imao crnu kožnu jaknu i farmerke. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je bivši radnik MUP-a, kome su dvadesetak minuta posle pojavljivanja pred ulazom u zgradu federacije prišli inspektori gradskog SUP-a pokušavajući da ga ubede da se preda.

Bez političke pozadine

BEOGRAD (Tanjug) Incident nema nikakvu političku pozadinu, izjavio je sinoć Tanjugu savezni ministar unutrašnjih poslova Zoran Živković.
Mladić koji je izazvao incident je Bojan Jež iz Beograda, rođen 1975. godine i od ranije je poznat policiji, rekao je Živković i dodao da Jež „ima krivični dosije" i da je „lečen u psihijatrijskim ustanovama." Živković je kazao da je mladić učestvovao u minulim ratovima i da se to odrazilo na njegovu psihu.
„Uz pomoć njegovog kuma, roditelja i policije uspeli smo da incident okončamo bez problema", naglasio je Živković.

On je ostao pri zahtevu da će razgovarati samo s predsednikom SRJ, a pripadnicima MUP-a, koji su mu se približili, poručio je da će aktivirati bombu. Policija je posle razgovora s mladićem zamolila okupljene novinare da se udalje kako ih napadač ne bi video, a kako se čulo, radi se o registrovanom narkomanu.

Posle dva sata, iz zgrade je izašao muškarac koji se rukovao s mladićem, razgovarao dvadesetak minuta s njim, a potom je prišao policajcima. Kako nezvanično saznajemo, „pregovarač" je visoki funkcioner MUP-a, po čijem odlasku je napadač seo na plato ispred Palate federacije.

Nakon policijskog privođenja upućen je u psihijatrijsku bolnicu „Dr Laza Lazarević", gde je i zadržan na lečenju, saopštila je sinoć beogradska policija. Kako se navodi u saopštenju, policija je, nakon predaje Ježa, ustanovila da je bomba koju je držao u ruci tokom boravka pred Palatom federacije školska bomba bez punjenja. Jež je bivši pripadnik padobranskih jedinica VJ. On je od ranije poznat policiji zbog krivičnog dela razbojništva, dodaje se u saopštenju.

M. Prokić
A. Milić


vesti po rubrikama

^hronika

18:17h

U pošiljci humanitarne pomoći iz Londona majice sa sumnjivim porukama

18:23h

Udruženje pravoslavne pomoći iz Londona: „Hevi metal" greškom u paketu

18:31h

Uhapšen mladić koji je pucao u taksistu pretprošle noći

18:39h

Posle porodične tragedije kod Smedereva dečak podlegao povredama

18:46h

Policajac trgovao drogom

18:54h

Vesić tuži „Nacional"

19:02h

Nepoznati mladić pretio ubistvom ispred Palate federacije

      


FastCounter by LinkExchange