[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 19. mart 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Božidar Đelić najavio

Od 2003. svakom svoja kasa

Početak 2003. je krajnji rok za primenu pravila, u skladu sa novim odnosima, da svako plaća svoje troškove i funkcije iz svoje kase

BEOGRAD - Ne može i jare i pare, odnosno Srbija neće pristati da se oteže usaglašavanje konkretnih ekonomskih pitanja i saveznih funkcija sa Crnom Gorom i da ona u međuvremenu plaća funkcionisanje savezne države kako je to bilo do sada. Takođe, u tom međukoraku, Srbija neće drugome, sadašnjim saveznim organima, prepustiti pravo da u njeno ime o tome pregovara, već će voditi bilateralne pregovore sa Crnom Gorom, objašnjava srpski ministar Božidar Đelić.

Po njegovi rečima, Srbija će odmah pristupiti zaokruživanju svog ekonomskog sistema i izradi nove šeme administracije, jer je cilj da pomenuti međukorak traje što kraće i da sva pripajanja, premeštanja, pravni okvir i slično bude pripremljen do utvrđivanja budžeta za narednu godinu. Konkretizujući neke stvari, Đelić objašnjava da će Savezna uprava carine postati srpska carina koja će poslovati u sastavu Ministarstva Srbije, zatim NBJ postaće Narodna banka Srbije, odnosno umesto dve stvoriće se jedna efikasna srpska administracija.

Do juna imamo dva i po meseca za usaglašavanje ustavne povelje, nakon toga sledi donošenje ustava, a jesen bi bila realno vreme da se okonča posao oko definisanja nove šeme administracije, kako bi se realno planirala budžetska potrošnja u obe države za narednu godinu, kaže Đelić. U svakom slučaju, po njegovim rečima, početak 2003. godine je krajnji rok za primenu pravila, u skladu sa novim odnosima, da svako plaća svoje troškove i funkcije iz svoje kase i da to bude normirano novim ustavnim okvirima, a ako bi moglo i ranije to bolje.

B. Jager


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:25h

Podnete krivične prijave protiv bivšeg rukovodstva "Prve iskre" u Bariču

17:24h

Strane banke samo prikupljaju devize ili i investiraju

17:27h Božidar Đelić najavio Od 2003. svakom svoja kasa
17:30h Nakon razgovora guvernera NBJ i privatnih menjača
17:32h Odložena Skupština akcionara u fabrici IKL
   


     


FastCounter by LinkExchange