[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 18. mart 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Uhapšena trojka osumnjičena za otmicu Slavke Penezić iz Užica

U olupini „fiće" 100.000 maraka

Novac za otkup ostavljen kod Moštanice. Milovan Zdravković (22), Radovan Radivojević (23) i Aleksandar Janić (35) iza brave, potraga za Vladanom Nedeljkovićem (23). Pronađeno samo 50.000 maraka

BEOGRAD - Milovan Zdravković (22), Radovan Radivojević (23) i Aleksandar Janić (35) iz Beograda uhapšeni su a policija traga za Vladanom Nedeljkovićem (23) zbog sumnje da su 10. marta oteli Slavku Penezić(40) iz Užica.

Slavki i njenom suprugu Milunu su tog dana oko 17.45 sati u Ulici Ljutice Bogdana 24, na parking prostoru ispred restorana „Avala" prišla dvojica otmičara. Sa uperenim pištoljima sa prigušivačima Milunu su naredili da legne na trotoar a Slavku ugurali u „audi 100" gde je na mestu vozača sedeo treći otmičar i odvezli se u pravcu bolnice „Dr Dragiša Mišović".

Vlasnik pumpe „Daneks"

Milun Penezić, suprug otete Slavke vlasnik je benzinske pumpe „Daneks" koja se nalazi na putu Užice - Zlatibor kod Mačkata.
Privatni biznis je započeo pre deset godina. Bavi se veleprodajom a ima i prehrambenu prodavnicu u Užicu.

Sat kasnije, otmičari su sa Slavkinog mobilnog telefona pozvali Miluna i naredili mu da kidnapovanje ne prijavljuje policiji jer od toga zavisi život njegove supruge.

Za otkup su najpre tražili 900.000 švajcarskih franaka, potom smanjili na 400.000 franaka da bi tri dana posle otmice sa Milunom sklopili dogovor o isplati 101.000 maraka.

Prema uputstvima otmičara Milun je 13. marta uveče krenuo iz Užica ka Beogradu. U Lazarevcu su ga pozvali otmičari, rekli da uključi četiri žmigavca i krene dalje da bi mu potom naredili da dođe u Stepojevac i krene starim putem ka Moštanici a da torbu sa novcem ostavi u olupini „fiće" koji se tu nalazio. Kada je ostavio novac, Miluna su pozvali otmičari, rekli da su pustili Slavku i da se ona nalazi na Obrenovačkom putu, preko puta Ade Ciganlije.

Novinari ćutali

Načelnik Uprave kriminalističke policije beogradskog SUP-a zahvalio se juče novinarima koji i pored saznanja o otmici, u cilju istrage, o tome nisu obaveštavali javnost.

„Policija, po zahtevu supruga otete, nije preduzimala akciju dok ona nije oslobođena" - rekao je juče načelnik Uprave kriminalističke policije SUP-a Beograd, major Jadranko Petković. Prema njegovim rečima mesto primopredaje novca bilo je pod prismotrom policije gde je uočen „ford eskort" (BG 380-136) vlasnika Radovana Radivojevića a u kome su se nalazili Zdravković i Nedeljković.

Petković, u cilju istrage, nije želeo da precizira kako je izvedeno hapšenje osumnjičenih navodeći da je u stanu u Ulici Đure Daničića 9 uhapšen Aleksandar Janić kod koga je pre primopredaje bio Radivojević. U tom stanu, čije je vlasnik Fetai Zejdin pronađena je veća količina oružja i municije. Policija je sutradan uhapsila Milovana Zdravkovića.

Prema rečima majora Petkovića 25.000 maraka je pronađeno u „audiju" dok je još toliko novca od isplate nađeno ispod jednog auta u Ulici Džordža Vašingtona.

Uhapšeni otmičari sa, sa krivičnom prijavom privedeni su istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Lažni pasoši

„Otmičari su od ranije poznati policiji. Milovan Zdravković je osumnjičen da je izvršio više krađa i da je falsifikovao isprave. Kod njega su pronađena dva lažna pasoša, jedan sa njegovom a drugi sa fotografijom Vladana Nedeljkovića „ - rekao je major Petković. On je naveo da otmičari nisu ranije imali kontakte sa porodicom Penezić.
„Otmičari su se prema Slavki ponašali korektno i nisu je maltretirali. Policija još nije utvrdila gde je oteta žena držana četiri dana", rekao je Petković.


T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

19:07h

Uhapšena trojka osumnjičena za otmicu Slavke Penezić iz Užica

19:16h

Danas nastavak suđenja za otmicu u Štrpcima

19:29h

Istraga protiv Markoline i Branislava Marinkovića zbog utaje poreza

19:42h

Pravnik u odeljenju RUJP-a osumnjičen za primanje mita

19:58h

Uhapšen Branislav Jeftić: „Kašikarom" na mladiće

20:14h

Osumnjičeni bivši čelnici Svilajnca

20:26h

Istražitelji „posetili" Branka Kostića

      


FastCounter by LinkExchange